Hirdetés

900 millió dollárért zsákolta be a Moovit startupot az Intel



|

Robottaxi-szolgáltatást szeretne indítani az Intel, ehhez használja majd a forgalmi adatokra szakosodott vállalatot.

Hirdetés

Az Intel tényleg komolyan gondolja, hogy beássa magát az önvezető okosautók világába, most ugyanis felvásárolja az izraeli Moovit startupot 900 millió dollárért. A Moovit forgalmi adatok elemzésére szakosodott, mesterséges intelligenciával segít megtervezni a közlekedést, elsősorban a tömegközlekedésre koncentrálva. Az adatokat a tömegektől szerzik, ezért ott is működnek, ahol nincsenek nyilvános adatok. Jelenleg 800 millió ügyfél használja az appot 102 ország 3100 városában. 

Hirdetés

Az Intel azt mondja, hogy ezzel a felvásárlással közelebb kerül a céljához, vagyis, hogy elindíthassa a saját robottaxi-szolgáltatását. Ez 2030-ra 160 milliárd dolláros üzletnek ígérkezik a számítások szerint. Szintén ezt a célt szolgálta az ugyancsak izraeli Mobileye 2017-es felvásárlása, az a cég az önvezető autók kameráihoz tervezett chipeket. 

A Moovit 2012-ben jött létre, az Inteltől először 2018-ban kapott 50 millió dolláros befektetést, jelenleg körülbelül 200 dolgozója van. A Moovit és a Mobileye az Intel elmondása szerint apró darabok abban a puzzle-ben, amivel elindítható lesz a robottaxi-flotta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.