Hirdetés

Itt a Snapdragon 855, a jövő évi csúcsmobilok szíve



|

5G-re és mesterséges intelligenciára termett a Qualcomm legújabb csúcslapkája, ami a 2019-es zászlóshajókba kerül.

Hirdetés

A Qualcomm menetrend szerint mutatta be a legújabb csúcslapkáját, ami a 2019-es androidos zászlóshajókba kerül. Nem túl meglepő módon minden téren jobb és erősebb az új chip, aminek a neve valóban Snapdragon 855 lett, mint az utolsó napokban előre kiderült. 

Hirdetés

A Snapdragon 855 azonban nem csak sebességben és hatékonyságban erősít. Ez az első Qualcomm SoC, ami beépített 5G-támogatást kapott, illetve negyedik-generációs AI engine-t, vagyis mesterséges intelligenciában háromszor erősebb, mint a Snapdragon 845. 

Az LTE-t leváltó 5G 2019-ben indul el, és bár a lefedettség sehol nem lesz tökéletes (valószínűleg évekbe telik majd a komplett váltás), állítólag mindegyik nagy androidos gyártónak lesz 2019 végére 5G-s zászlóshajója. Az 5G ráadásul alacsonyabb válaszidőt és fogyasztást is hoz a nagyobb sávszélesség és kapacitás mellé. 

A mesterséges intelligencia leghasznosabb alkalmazási módja továbbra is a számításalapú fotózás. A Qualcomm gépi látást épített a chipbe, vagyis a mobilok felismerik majd az embereket, objektumokat, hatékonyabban, mint valaha. A látottakhoz aztán képes lesz igazodni a kamera (portrémód, éjszakai mód, stb). 

A Snapdragon 855 egyébként 7 nm-es, 8-magos chip, Adreno 640 GPU-val, Snapdragon X50 5G-s modemmel és X24 LTE-modemmel. A tri-cluster dizájn egy 2,84 GHz-es Kryo Gold Prime magot, három 2,42 GHz-es Kryo Gold magot és négy 1,78 GHz-es Kryo Silver magot hozott. 

A Qualcomm bemutatott továbbá egy új ultrahangos ujjlenyomat-olvasó szenzort, amit kijelzők alá lehet beépíteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.