Hirdetés

Jönnek a Qualcomm első WiFi 6E chipjei



|

Miután áprilisban az FFC jóváhagyta a WiFi 6E szabványt, a Qualcomm máris bejelentette az akár 3,6Gbps-t tudó új chipeket.

Hirdetés

Természetes, hogy a WiFi 6 szabvány is fejlődik, így az amerikai kommunikációs hatóság (Federal Communications Commission, FFC) áprilisban engedélyezte a WiFi 6E szabvány bevezetését. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az 1200 megahertzes sávot is megnyitják a szabad használat előtt, pontosabban a 6GHz-es sávot (na jó, legyünk a lehető legpontosabbak, tehát a 5,925-7,125GHz nyílik meg, ennél jobban nem fogunk szőrözni). Ez persze egész odáig csak elméleti dolog, míg meg nem érkeznek az ezt kezelni képes eszközök.

Hirdetés

A Qualcomm mérnökein mindenesetre semmi sem fog múlni, ugyanis a cég máris bejelentett két új chipet, amely kezeli ezt a szabványt is. A FastConnect 6900 a gyorsabbik, ez a gyártó szerint a piac jelenlegi leggyorsabb WiFi-chipje az akár 3,6Gbps sávszélességgel. A FastConnect 6700 sem marad le tőle túlzottan, itt 3Gbps az elméleti maximum.

A chipekben egyébként nem csak ez az újdonság, hanem a Bluetooth 5.2 kezelése is, amely egyrészt megnövelt hatótávot és megbízhatóságot hoz a jó öreg vezeték nélküli kapcsolatba, másrészt az LE Audio funkcióval már több audiókapcsolatot kezel szimultán módon.

A két új Qualcomm chip tesztverziói már elérhetőek a készülékgyártók számára, a sorozatgyártásból pedig az idei év második felében potyognak ki az első szállítmányok, tehát azért arra ne nagyon számítsunk, hogy idei mobilokban megjelenik, de a jövő év első készülékeiben már esélyes a felbukkanásuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.