Hirdetés

Jönnek az erősebb AMD Ryzen APU-k



|

Úton vannak az erősebb laptopokba szánt 35 és 65 wattos Ryzen chipek.

Hirdetés

Az AMD első mobilos Ryzen lapkái olyan 15 wattos, 4-magos chipek, mint a Ryzen 5 2500U vagy a Ryzen 7 2700U. Ezeket arra tervezték, hogy felvegyék a versenyt az Intel mainstream laptopos chipjeivel, például a Core i5-8250U-val és a Core i7-8550U-val. 

Hirdetés

Szerencsére azonban lesznek olyan AMD APU-k is, amelyeket inkább a teljesítményre hegyeztek ki, mintsem az üzemidőre. 

A szivárgások szerint az AMD hamarosan olyan mobilos Ryzen processzorokat dob piacra, amelyek már 35 és 65 wattos változatok, és akár Vega 11-es grafikát is kínálnak. 

Ha minden jól megy, akkor a Ryzen 3 2200G egy 4-magos, 4-szálas, Vega 8 grafikás APU lesz, 512 stream processzorral. A Ryzen 5 2400G eközben 4-magos, 8-szálas lesz, Vega 11 grafikával és 702 stream processzorral. Ezek egyaránt lesznek 35 és 65 wattos kiadásban. 

Sajnos egyelőre nincs hír a processzor vagy a GPU órajeléről. Az azonban biztosnak tűnik, hogy ez az új G széria olyan chipeket sorakoztat majd fel, amelyek sokkal erősebbek az U szériás APU-knál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.