Hirdetés

Jövőre a Snapdragon 8150 lesz az androidos platform csúcsa



|

Úgy tűnik, hogy a Snapdragon 845-öt már nem a Snapdragon 855, hanem a Snapdragon 8150 követi.

Hirdetés

Az elmúlt években az androidos okostelefonokban a Qualcomm Snapdragon 800-as szériás lapkái jelentették a csúcsot. 2019-ben azonban ez megváltozik. 

Hirdetés

Természetesen a Qualcomm hamarosan piacra dobja a legújabb, mobilokba szánt csúcslapkáját, azonban a tavalyi Snapdragon 845 utódja nem a Snapdragon 855-ös névvel érkezik. 

Az új csúcschip neve a Snapdragon 8150 lesz. Sajnos ezt nem a Qualcomm árulta el, ezért korai lenne a konkrétumokról találgatni. Az viszont biztos, hogy rengeteg új funkció érkezik, amelyeknek hála indokolt ez a döntés. 

Egyesek szerint nem kizárt az sem, hogy a lépéssel szeretné jobban különválasztani a mobilos és a PC-s kínálatát a Qualcomm. A Snapdragon 845 elvégre jelenleg a legjobb mobilos SoC a vállalat kínálatában, a Snapdragon 850 azonban laptopokhoz és tabletekhez készült. 

A WinFuture már a nyáron kiadott egy jelentést, amely szerint az SDM855 chip valójában SM8150 néven jön, immáron integrált neurális feldolgozóegységgel, hogy a mesterséges intelligencia is gépi gyorsítást kapjon. Az XDA a Samsung Galaxy S9-re írt és kiszivárgott Android 9 Pie buildjében pedig olyan kódra bukkant, ami arra utal, hogy egy következő Samsung okostelefonban SM8150 chip kap helyet. Az SM8150 ráadásul közben Bluetooth-hitelesítést is kapott

A Snapdragon 8150 valószínűleg a januári CES-en debütál majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.