Hirdetés

Kiderült, mikor érkezik az új Honor 200 és az is, mi lesz a nagy újdonsága



|

A Honor új, számozott szériás mobilja fotózásban hoz olyan újdonságot, amire egyik vetélytársa sem képes. Az is kiderült, melyik korábbi Honor mobiltulajok kapnak AI-frissítést májusban.

Hirdetés

Már rengeteg pletykát lehetett hallani a Honor 200-as mobilcsaládról, sőt, a Honor 200 Lite már hazánkban is megjelent, ám a család két, igazán új funkciókat ígérő modellje csak későbbre várható. A kínai bejelentésről már biztosat lehetett tudni, ott május 27-én mutatkozik be a hazai piacra szánt változat, viszont most már az európai dátum is fix: június 12-én rántják le a leplet a Honor 200 és Honor 200 Pro mobilokról. A bejelentés helye is kiderült, Párizsban fogják megmutatni a közönségnek először az új telefonokat, és ez nem a véletlen műve. Sikerült első kézből megtudnunk, mi az oka a helyszínválasztásnak.

Hirdetés

A Honor mobiljai nem lógnak ki a sorból abban az értelemben, hogy a cég a fotózást és videózást tekinti az egyik legfontosabb funkciónak, aminek fejlesztésére rengeteg energiát fordítanak. Bár korábban voltak találgatások, hogy a Honor is összeáll egy neves fotós céggel (mint például a Xiaomi a Leicával), végül ez nem valósült meg a Honor Magic6-nál sem.

A készülékeken futó MI-rutinoknak különösen ügyelniük kell az adatbiztonságra
A készülékeken futó MI-rutinoknak különösen ügyelniük kell az adatbiztonságra

A Honor 200 és 200 Pro sem kivétel ez alól, viszont egy párizsi illetőségű, legendás fotós céggel mégis együttműködésre lépett. Ez a Harcourt, amely egy közel 100 éves fotóstúdió, és világhírű színészek, politikusok, sportolók egyedi portréiról ismertek. A Honor 200 és 200 Pro készülékek ezen a téren hoznak komoly előrelépést, a portréfotózásnál ugyanis két szenzorral készítik a fotót, amelyet a Harcourttal közösen kifejlesztett mesterséges intelligencia-alapú algoritmus illeszt össze. Ehhez persze megfelelő minőségű lencserendszer, szenzorok és kellően erős központi egység is tartozik, nem hiányzik a dedikált NPU és az AI-rutinok sem, de hogy pontosan mire is képes a mobil és hogy mennyiért lehet majd hazánkban beszerezni, az csak június 12-én derül ki. A megjelenéskor tesztlaborunkba is megérkezik az új készülék, és részletes tesztünkön kiderül, valóban hoz-e látványos előrelépést a fotózás és a portréfotózás terén a Honor 200-as duó.

Régebbi készülékekre is teljes funkcionalitással érkezik az AI-val fűszerezett MagicOS 8.0
Régebbi készülékekre is teljes funkcionalitással érkezik az AI-val fűszerezett MagicOS 8.0

AI mindenkinek

Az előadásnak még egy izgalmas része volt, mégpedig az, amikor Geroge Zhao, a Honor CEO-ja bejelentette, hogy a MagicOS 8.0 májusban a Magic V2 és a Honor 90-es mobilokra is megérkezik heteken, sőt, napokon belül. Ráadásul ez a frissítés nem csökkentett tudású lesz, minden olyan AI-funkciót megkap a Honor 90 is, ami az idén bemutatott Magic 6 Pro készülékkel debütált. Ez a bejelentés is egybevág azzal, hogy a Honor az eszközön futó mesterséges intelligencia rutinokra fókuszál, ahol a személyes adatok a készüléken maradnak, de közben a felhőben elérhető MI-előnyök is elérhetőek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.