Hirdetés

Közelednek az első Zen-alapú AMD Athlon processzorok



|

Az AMD jelenleg is az Athlon 200GE és az Athlon Pro 200GE előkészítésén dolgozik.

Hirdetés

Az AMD a jelentések szerint az utolsó simításokat végzi az Athlon 200GE (YD200GC6M2OFB) és az Athlon Pro 200GE (YD200GC6M20FB) chipeken. Mindkettő AM4 foglalatba illeszthető APU, és az AMD válaszát jelenti majd valószínűleg az Intel Pentium Gold sorozatára. 

Hirdetés

Az E jelzés az energiahatékonyságra utal. Mindkét chip 35 wattos fogyasztással rendelkezik. Az AMD 14 nm-es Raven Ridge lapkájára épülnek, 2-magos, 4-szálas processzort kínálnak a Zen mikroarchitektúrát alapul véve, 3,20 GHz-es órajellel. 

Ellentétben az előző-generációs Athlon modellek némelyikével, ezekben van integrált grafikus vezérlés, Radeon Vega formájában. Minden bizonnyal ennek gyengébb lesz a teljesítménye, mint amit a Ryzen 2000G szériában kapunk. 

Az Athlon Pro pedig pontosan annyiban lesz majd több a sima Athlonhoz mérten, mint amennyivel többet tud a Ryzen Pro a sima Ryzen chipeknél. Érdekesség, hogy a két új processzorra az ASUS Crosshair VII Hero X470 alaplap kompatibilitási listájában bukkantak rá.

Jó kérdés, ezeket az újdonságokat szerepeltetni fogják-e a néhány napon belül induló Computex 2018 kiállításon Tajpejben, ahová a csapatunk is kilátogat - ha lesz ezekről szó, mindenképpen mondjuk a legfrissebb információkat a helyszínről!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.