Hirdetés

Megérkezett a Linux Mint 19.3



|

Új appok és funkciók is kerültek a jobb HiDPI-támogatást nyújtó Linux Mint 19.3-as verziójába.

Hirdetés

Letölthetővé vált a napokban a Linux Mint 19.3-as verziója. A népszerű Linux-disztribúció legújabb változata hosszú távú támogatást élvez, az Ubuntu 18.04 LTS-re építkezik, vagyis egészen 2023. áprilisig támogatják. 

Hirdetés

Viszonylag apró frissítésről van szó, de azért akadnak újítások és változtatások. Bekerült a csomagba a Linux kernel 5.0, a Cinammon, MATE és Xfce asztali környezetek frissített változatai, a frissített HiDPI-támogatás és az időformátum is állítható már. 

A tálcán egy új figyelmeztető ikon is megjelenhet a problémákról, amelyeket a rendszer tapasztal: ha például hiányzik egy driver, kodek, frissítés vagy nyelvi csomag. 

A GIMP képszerkesztőt az egyszerűbb Drawing appra cserélték, az Xplayer médialejátszót a Celluloidra. A Tomboy jegyzetelőt pedig a Gnote-ra. A lecserélt alapértelmezések persze később telepíthetőek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.