Hirdetés

Még nem jelent meg, de már behúzhatod a Windows 11 következő nagy frissítését



|

A 24H2-es csomag több újdonságot és egy sor mesterséges intelligencia-alapú trükköt is tartogat.

Hirdetés

A havonta jelentkező kisebb csomagok és a rendkívüli biztonsági tapaszok mellett a Microsoft minden évben kiad egy nagyobb frissítést az éppen támogatott operációs rendszereihez, ami a jelen esetben már csak a Windows 11-et jelenti, hiszen a Windows 10 megmaradt a két évvel ezelőtt debütált 22H2-es verziónál, ami azóta csak minimális kiigazításokban részesül.

A Windows 11 következő nagy bővítését az év későbbi hónapjaiban színre lépő 24H2-es pakk hozza el, ennek viszont most új szakaszba lépett a fejlesztése, amelyben már lényegében kompromisszumok nélkül, idejekorán behúzhatjuk a frissítést.

A 24H2 ugyanis nemrég átkerült a Windows Insider tesztprogram Release Preview csatornájára, ami a hivatalos megjelenés előtti utolsó állomást jelenti, és rendszerint nagyrészt megegyezik a végleges verzióval. Tehát aki ezt letölti, az jó eséllyel ugyanazt az élményt kapja, mint a szélesebb nyilvánosság néhány hónappal később.

Hirdetés

Ehhez nem kell mást tenni, mint a Gépház > Windows Update > Windows Insider Program menüpontba navigálni, ahol az utasításokat követve csatlakozhatunk a tesztprogramhoz, a folyamatot lezárva pedig kérvényezhetővé válik a 24H2-es build korai telepítése. Fontos ugyanakkor, hogy a Windows Insider-regisztráció feltétele a beleegyezés a nem kötelező diagnosztikai adatok küldésébe, amit az Adatvédelem és Biztonság > Diagnosztika és Visszajelzés elérési úton tehetünk meg.

Ami a 24H2 főbb újdonságait illeti, ez a frissítés fogja elhozni a Copilot+ ARM PC-kkel debütált mesterséges intelligenciás funkciókat (Snapdragon X-szériás chip szükséges), a HDR-háttérképek (JXR formátum) támogatását, a PC-k fogyasztását visszafogó energiatakarékos üzemmódot (Energy Saver) az integrált sudo-parancsokat, valamint a 7-zip és TAR tömörítési archívumok létrehozásának támogatását a Fájlkezelőben. Az AI kapcsán érdemes még megemlíteni, hogy az update a Snapdragon X Elite processzor nélküli PC-ken is tartalmazza a Copilot alkalmazást, ami a tálcára lesz kitűzve, mindig kéz alatt tartva az asszisztenst.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a 24H2-es frissítés mikor kerülhet végleges kiadásra, de a korábbi éves csomagok szeptemberben vagy októberben érkeztek, így valószínűleg még hónapokra vagyunk a hivatalos rajttól.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.