Hirdetés

Október 7-én debütál a Radeon RX 5500



|

A vártnál korábban érkezik meg az AMD új videokártyája, amelyből csak a Gigabyte legalább féltucat egyedi megoldással készül.

Hirdetés

A vártnál sokkal korábban érkezhet meg az AMD Radeon RX 5500, a VideoCardz jelentése szerint egészen pontosan már október 7-én befut az újdonság, méghozzá Radeon RX 5500 XT néven. 

Hirdetés

Csak a Gigabyte legalább féltucat egyedi kártyával készül belőle, mindegyik 8 GB memóriát kap majd. Egy másik jelentésben a VideoCardz azt is felfedte, hogy tényleg Navi szériás GPU-kra építkezik majd az RX 5500 széria, és az AMD legújabb RDNA architektúráját, valamint a 7 nm-es gyártástechnológiát használja majd. 

A 8 GB GDDR6-os memória mellé 128 bites memóriabusz társul majd, a WCCFTech pedig úgy tudja, hogy a kártya 22 RDNA számítási egységet, vagyis 1408 stream processzort kap. 

A tippek szerint az AMD a Radeon RX 5500 XT-vel a Radeon RX 580-nak vagy akár az RX 590-nek hozná el az utódját, és a GeForce GTX 1650-nek és GTX 1660-nak csapna oda, 1080p-ben pedig a maximumot nyújtaná játékok alatt. Az NVIDIA állítólag a GTX 1650 Super és GTX 1660 Super felturbózott kártyákkal válaszolhat később. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.