Hirdetés

SoftOrbits Video Converter teszt – újítsd fel régi videóidat ezzel a programmal|

4K, 8K, iPhone, Youtube, TikTok - csak néhány fontosabb kulcsszó, amivel találkozhatsz ebben a videókódoló szoftverben, aminek most akár a teljes verziója is a tiéd lehet teljesen ingyen!

Hirdetés

Kismillió konvertáló szoftverrel, videokódolóval találkozhatsz a neten, ha éppen egy-egy videódat szeretnéd mobileszközeiden is élvezhető formátumra konvertálni. Ez lehet kodekváltás, vagy akár egy régi videó hatékonyabb konténerbe pakolása, hogy ezáltal rengeteg tárhelyet spórolj meg. A gond csupán az, hogy a sok-sok csábító ígéret valójában átverés, ha tényleg jó videókonvertálót szeretnél, azért fizetned kell. Máskülönben el kell viselned a kötelező vízjelet, a limitált hosszúságú videókat és a csökkentett kodekkészletet.

A SoftOrbits programjával ezen kellemetlenségeket minden PC World Max olvasó megúszhatja, sőt, hasznos és modern funkciókat is kap, így még akkor is érdemes nekivágni régi videóid átkódolásába, ha amúgy nem is terveztél mostanában ilyesmit.

Hirdetés

Tömörít, javít, szerkeszt

Meglepően szimpla a SoftOrbits Video Converter főablaka - a középső nagy "+" jelen kívül csak egy-két menüpontot találsz. Elsőként a videófájlokat szükséges kiválasztani, majd ezt követően érdemes kicsit alaposabban körülnézni. A Beállításokra kattintva mindössze a kimeneti mappa meghatározása lehet érdekes. Miután a részletes opciók hiányoznak, joggal kezdhetsz gyanakodni, hogy a programnak nem csupán a kezelőfelülete fapados, hanem a tudása is. Nos, ez szerencsére nincsen így, sőt, épp az ellenkezője igaz.

Például nem kell azzal fáradoznod, hogy aktiváld a hardveres gyorsítást: a szoftver felismeri mindhárom VGA-gyártó chipjét, és aktiválja az Intel QuickSyncet, az AMD VCE-t vagy az Nvidia NVEC-t, így nagyságrendekkel gyorsabban képes dolgozni a program.

Az áttömörítés is csupán az egyik funkciója a programnak. Emellett képes felskálázni az alacsonyabb felbontású mozgóképeket, sőt, mesterséges intelligencia-rutinokat is kapott, ezáltal a leggyakoribb hibákat képes korrigálni bizonyos mértékig, legyen az amatőr videóknál a kézremegés, a zajosodás, vagy éppen az eredeti tömörítés során megjelent képhibák.

A SoftOrbits programja az összes, ismert és használatban lévő, népszerű formátumot és konténert támogatja, így kompatibilitási gondod egészen biztosan nem lesz. Persze könnyű elveszni az ilyen technikai részletekben, amire a készítők is gondoltak, ezért nem csak a videóformátumok alapján tudod kiválasztani a kívánt kimenet formátumát, tömörítését és egyéb paramétereit, hanem a céleszköz típusa szerint is választhatsz.

Az Apple termékeiből mindent ismer a program, ám az androidos gyártóknál, a játékkonzoloknál és a streaming eszközöknél azért van némi lemaradás. Ezt orvosolandó általános profilokat is találsz a programban, így elég nagyjából kijelölni, hogy mobileszközön, vagy esetleg tévén nézed majd az elkészült videót, a program minden mást automatikusan ehhez igazít. A video mellett hangfájlok áttömörítését is rábízhatod.

Ha inkább a kalandosabb utat választod és magad jelölöd ki a célformátum paramétereit, nem fogsz csalódni. A program visszamenőleg is rengeteg beállítást ismer és támogat, de a legnagyobb elvárásoknak is képes megfelelni, legyen az akár a 8K-felbontás 60 fps-sel, vagy a 7.1-es hangzás.

Összegzés

A SoftOrbits Video Converter tökéletesen hozza azt, amit nevében ígér: szinte bármilyen típusú videót képes bármilyen formátumba és konténerbe átkódolni. Ehhez jön a felskálázás, a képjavító effektek, a rengeteg beállítási lehetőség és a grafikus chipek teljes támogatása.

A hozzáadott videófájloknál egy egyszerű szerkesztőt is elérsz, amely vágásra, a hangsáv kezelésére és alapértékek (például fényerő, kontraszt, telítettség) megváltoztatására használható. Ha van a videóhoz feliratfájlod, azt is hozzáadhatod, ez az újrakódolt videófájlba lesz beégetve az általad megadott betűtípussal és mérettel.

Szintén előny, hogy nem kell egyesével foglalkoznod minden videofájllal, a program főablakába rengeteg fájlt bedobálhatsz, beállíthatod a kimeneti paramétereket, majd a feladatot elindítva a program végighalad a teljes listán - csupán arra figyelj, hogy legyen elég tárhelyed a célmeghajtón. Azért a SoftOrbits programja sem teljesen tökéletes: a sokszor helytelen magyarítás fájdalmas (átállítható angolra), a támogatott készülékek listájára ráférne egy alapos frissítés, a főablak túlzottan puritán, a szerkesztő pedig nagyon kezdetleges. Ennek ellenére a program gyors, rengeteg beállítást enged és tényleg kiváló a formátum-támogatása.

SoftOrbits Video Converter

Ár: 9990 Ft
A SoftOrbits Video Converter tökéletesen hozza azt, amit nevében ígér: szinte bármilyen típusú videót képes bármilyen formátumba és konténerbe átkódolni.
 • videókonverter
 • 1000+ profil
 • profilválasztás eszköztípus alapján
 • kiterjedt konténer- és formátum-támogatás
 • szerkesztési funkciók
 • képjavítás, felskálázás MI-vel
 • Intel, AMD, Nvidia hardveres gyorsítás
 • 8K@60 fps, 7.1-es hang, GIF-támogatás
 • Feliratkezelés
 • magyar nyelvű kezelőfelület
 • Windows 8/10/11 kompatibilitás
PRO
 • egyszerű kezelés
 • sokféle formátum
 • extra funkciók
Kontra
 • gyenge magyar fordítás
 • csak alapszintű szerkesztő
            Array
(
  [gameinfo_id] => 8460
  [topic] => 3
  [group] => 24
  [gameinfo_name] => SoftOrbits Video Converter
  [gameinfo_name_alias] => 
  [gameinfo_platform] => 
  [gameinfo_gamestyle] => 
  [publisher_id] => 0
  [developer_id] => 0
  [manufacturer_id] => 317
  [gameinfo_game_released] => 0
  [gallery_id] => 0
  [gameinfo_description] => 
  [gameinfo_date] => 2023-08-22 15:40:41
  [gameinfo_webpage] => https://www.softorbits.net/video-converter
  [gameinfo_tags] => softorbits, videoszerkesztő, kodek, kódolás, teljes verzió
  [gameinfo_url] => softorbits-video-converter
  [gameinfo_pro] => egyszerű kezelés
sokféle formátum
extra funkciók
  [gameinfo_kontra] => gyenge magyar fordítás
csak alapszintű szerkesztő
  [gameinfo_data] => videókonverter
1000+ profil
profilválasztás eszköztípus alapján
kiterjedt konténer- és formátum-támogatás
szerkesztési funkciók
képjavítás, felskálázás MI-vel
Intel, AMD, Nvidia hardveres gyorsítás
8K@60 fps, 7.1-es hang, GIF-támogatás
Feliratkezelés
magyar nyelvű kezelőfelület
Windows 8/10/11 kompatibilitás
  [gameinfo_gs_rating] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
  [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_display] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
  [gameinfo_pcw_rating_software] => 8
  [gameinfo_pcw_rating_battery] => 0
  [gameinfo_pcw_rating_look] => 0
  [gameinfo_pcw_awards] => 
  [gameinfo_price] => 9990
  [gameinfo_forum_url] => 
  [gameinfo_embed] => 
  [gameinfo_quote] => A SoftOrbits Video Converter tökéletesen hozza azt, amit nevében ígér: szinte bármilyen típusú videót képes bármilyen formátumba és konténerbe átkódolni.
  [gameinfo_format] => 
  [gameinfo_pegi] => 
  [gameinfo_pegi_descriptor] => 
  [gameinfo_multiplayer_online] => 
  [gameinfo_multiplayer_offline] => 
  [gameinfo_numofplayers] => 
  [gameinfo_pack] => 
  [gameinfo_language] => 
  [gameinfo_subscription] => 0
  [gameinfo_important] => 0
  [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
  [gameinfo_collectors_edition] => 0
  [gameinfo_need_internet] => 0
  [gameinfo_cover] => 
  [gameinfo_screenshot1] => 
  [gameinfo_screenshot2] => 
  [gameinfo_screenshot3] => 
  [gameinfo_screenshot4] => 
  [manufacturer] => Array
    (
      [manufacturer_id] => 317
      [manufacturer_name] => SoftOrbits
      [manufacturer_url] => softorbis
      [manufacturer_link] => http://www.softorbits.com
      [link] => /gyarto/softorbis
    )

  [link] => /termekinfo/softorbits-video-converter-8460.html
  [gameinfo_pro_list] => Array
    (
      [0] => egyszerű kezelés
      [1] => sokféle formátum
      [2] => extra funkciók
    )

  [gameinfo_kontra_list] => Array
    (
      [0] => gyenge magyar fordítás
      [1] => csak alapszintű szerkesztő
    )

)
1
            
 • Teljesítmény:

  9

 • Ár/Érték:

  8

 • Extra funkciók:

  7

 • Szoftver:

  8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.