Hirdetés

Szabad az út az 5G-s PC-k előtt



|

A Snapdragon 8cx 5G processzor utat nyitott az 5G-s PC-k előtt, és már van is olyan gyártó, amelyik megígérte, hogy ad ki 5G-s laptopot.

Hirdetés

Vannak már olyan windowsos PC-k, amikben Qualcomm Snapdragon lapka található: ezeket az integrált LTE-modem teszi különlegessé, illetve az állandó adatkapcsolat. Idén azonban már olyan ARM-alapú windowsos gépek is jöhetnek, amelyek tudnak csatlakozni az 5G-s hálózatokhoz. 

Hirdetés

A Qualcomm új Snapdragon 8cx 5G platformja egy Snapdragon X55 5G modemet kombinál egy Snapdragon 8cx PC-s chippel. Vajon lesz olyan gyártó, amelyek ezekre épít majd PC-t?

Az MWC-n kiderült, hogy igen. A Lenovo Barcelonában árulta el, hogy hamarosan kiad majd egy 5G-s PC-t, ami a Snapdragon 8cx-re alapoz. 

Ez lesz a Lenovo harmadik olyan számítógépe, amiben Qualcomm lapka található. A Miix 630 hibrid tablet még Snapdragon 835-re építkezett, a Yoga C630 átalakítható PC pedig Snapdragon 850-re. 

Azt sajnos nem tudni, hogy most konkrétan milyen géppel készül a Lenovo, de feltehetően nem lesz olcsó. Az ARM-alapú windowsos laptopok igen drágák, az 5G-s modemek pedig eleve fölfelé viszik az árakat. Ráadásul ezúttal a Qualcomm valaha volt legerősebb PC-s processzora is bekerül a képbe. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.