Hirdetés

Szerződést hosszabbított az Apple és a Qualcomm, mégsem vesz mindent a saját kezébe az almás cég



|

Az iPhone 15 bejelentése előtt gyorsan közölték, hogy még néhány évig marad a Qualcomm modem az Apple készülékekben.

Hirdetés

Ma este, itthoni idő szerint 19:00-kor veszi kezdetét az Apple nagy őszi eseménye, amelynek során bemutatkozik az iPhone 15 család, megismerhetjük az új Watchokat, és megtudhatjuk, mikor érkeznek az operációs rendszerek legfrissebb változatai. Óriási meglepetésekre nem számítunk, arra viszont készülhetünk, hogy sokat fogjuk hallani, miért lesz nagyon jó az USB-C-re váltás, miközben tudjuk, hogy ha az EU nem lép oda határozottan, az Apple a végsőkig megtartja a Lightning csatlakozót.

Bár szóltak arról pletykák, hogy a cég folytatná függetlenedését és a gépeibe kerülő processzorok után az 5G-s modemek gyártását is a saját kezébe venné, most úgy tűnik, egyelőre nem kell a Qualcommnak félnie, hogy elveszíti fontos partnerét.

Hirdetés

Ugyan az Intel 5G modemes ágát már 2019-ben felvásárolta az Apple, most 2026-ig meghosszabbította a Qualcommal kötött egyezségét, minek értelmében az iPhone-okba legalább még három évig Snapdragon 5G modemek kerülnek.

A váltást bennfentes értesülések szerint túlmelegedés hátráltatja, így az Apple ezzel most időt kér, de elképzelhető, hogy még 2027-ig sem sikerül minden problémát megoldani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.