Hirdetés

Szinte bármilyen telefont használhatunk majd webkameraként, ha életbe lép a Windows 11 legújabb funkciója



|

Nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan már csak egy mobilra lesz szükségünk, ha kiváló minőségben szeretnénk csatlakozni a hívásokhoz.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy egy olyan újdonságot harangozott be a Samsung, ami lényegében webkamerát faragna egyes Galaxy telefonokból. Az otthoni munkavégzés és az egyre gyakoribb webes megbeszélések korában kiemelt figyelmet kapnak a webkamerák, így nem csoda, hogy több vállalat is újítana a területen, elsősorban magasabb szintre emelve a képminőséget.

Kulcsfontosságú változást hozhat most a Windows 11, ugyanis mint kiderült, a Microsoft éppen egy olyan funkciót tesztel, amivel lényegében webkameraként használhatnánk androidos mobiljainkat. Ezzel nem csak hogy mindenkinek a zsebében lenne egy webkamera, de az újabb mobilok kiváló kamerás képességeinek köszönhetően kimagasló minőségben jelenhetnénk meg a megbeszélések, videóhívások során.

Hirdetés

A funkcióról egyébként nemrégiben egy blogposztban adott hírt a Microsoft, amiből kiderült, szinte már minden csatornáján teszteli. Ez azt jelenti, hogy az úgynevezett "Release Preview" névre keresztelt csatornán is zajlik a tesztelés, amiből arra következtethetünk, hogy hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé válhat a funkció.

A webkamerák piaca még 2020 környékén indult virágzásnak, amikor is a COVID-19 járványnak köszönhetően elterjedtebbé vált az otthoni munka és a távoktatás is, amik rendre megkívántak egy vállalható minőségű eszközt. A jelenségre a laptopgyártók is felfigyeltek, egyre jobb kamerákkal szerelték fel a gépeiket, szinte alap lett a Full HD, de akár még 4K-s konstrukciókkal is találkozhattunk a piacon. Ugyanakkor ezek közel sem értek fel a mostani telefonok kamerás képességeihez, így talán érezhető, hogy milyen forradalmat is hozhat majd a Microsoft technológiája.

Persze kérdés még, hogy a gyakorlatban mennyire is működik majd hatékonyan a dolog, illetve érdekes lehet még az is, hogy az arcfelismerésre képes készülékek vajon ki tudják-e használni ezen képességeiket a számítógéphez kapcsolódva. Elvileg egy Android 9 vagy annál újabb rendszert futtató mobil és a Link to Windows alkalmazás meglétével gyüttesen már működőképes lesz a dolog, úgyhogy kíváncsian várjuk a további fejleményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.