Hirdetés

Tényleg felvásárolná az Intel egy részét az Apple



|

Az Apple az okostelefonokba szánt modemekkel foglalkozó üzletágat szeretné a magáénak tudni.

Hirdetés

Amikor néhány hónapja az Apple és a Qualcomm megállapodtak, az Intel magára maradt, és arra kényszerült, hogy kiszálljon a mobilokba szánt 5G-s modemek fejlesztéséből. A pletykák szerint azonban az Apple-t nagyon érdekli az Intel modemes üzletága, és ha felvásárolná, kevésbé függene a jövőben a Qualcommtól. 

Hirdetés

Megbízható belsős források szerint az Apple pontosan ezt tervezi, és a megbeszélések már a késői fázisban tartanak. A megállapodásra akár már a jövő héten sor kerülhet. Az üzlet legalább 1 milliárd dolláros lenne, és szabadalmakat, alkalmazottakat is érintene. 

Az Apple számára nagy gondot okoz az 5G-s témakör: elvégre saját chipet fejleszteni túl sok idő és költség. Egy felvásárlással azonban nagyban felgyorsíthatnák a folyamatot, hiszen így mérnököket, technológiát és szabadalmakat is kapnának. 

Várhatóan rövid időn belül kiderül, hogy az Apple 5G terén saját lábakra áll-e vagy pedig a Qualcomm marad az egyedüli beszállítója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.