Hirdetés

Több terabájtnyi adatot szivárogtattak ki az Apple szervereiről



|

Ezek között például számos kiadatlan Angry Birds játékot is találtak.

Hirdetés

Talán többeknek is ismerős lehet az Apple TestFlight névre keresztelt fejlesztői eszköze, melyen keresztül különböző iOS-es alkalmazásokat adhatnak ki tesztelésre a fejlesztők, ezzel fontos visszajelzéseket kapva a felhasználóktól a végleges változat publikálása előtt. Alapvetően egy nagyon hasznos kis eszközről van szó, ami hatalmas segítség lehet, főleg a kisebb, önálló fejlesztőknek.

Egészen addig, amíg be nem üt a krach, ugyanis most több terabájtnyi 2012 és 2015 között mentett adatot szivárogtattak ki a szolgáltatás szervereiről, amik így több tízezer iOS-es alkalmazásba és játékba nyújtottak betekintést.

Hirdetés

A Wayback Machine segítségével feltárt, majd a Twitter/X felületén napvilágot látott csomag a TestFlighton keresztül kiadott alkalmazások és játékok béta verzióinak az Apple szerverein tárolt fájljait tartalmazza, amik között például több kiadatlan Angry Birds játékot is találtak már a felhasználók. Ráadásul rengeteg áthámozásra váró adat van még hátra, így jó eséllyel több érdekességre is fény derülhet majd az elkövetkezendő időszakban.

Persze az eset nem a legkellemesebb, de a mérleg másik oldalán azért ott van az is, hogy így akár most olyan alkalmazások és játékok is újra előtérbe kerülhetnek, amik valamilyen okból kifolyólag lekerültek az Apple Store-ból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.