Hirdetés

Új Snapdragon chipeket villantott a Qualcomm



|

Bemutatkozott a Snapdragon 665, 730 és 730G - ez utóbbi jobb gamerélményt kínál a felső-középkategóriás mobilokon.

Hirdetés

A Qualcomm úgy döntött, hogy ideje frissíteni a középkategóriás okostelefonokba szánt chipjeinek a kínálatát. Három új SoC érkezett. A sort a Snapdragon 665 nyitja, amely a cég szerint fotózás, képkezelés és AI-funkciók terén is sok fejlődést hozott. A Snapdragon 730 és 730G eközben jobb teljesítményt kínálnak, grafikában is erősebbek. 

Hirdetés

A Snapdragon 730G azért szokatlan, mert kifejezetten úgy tervezték, hogy a gamerélményt fokozza a felső-középkategóriás mobilokon. Tehát a Qualcomm szeretné bizonyítani, hogy nem csak csúcsmobilokon lehet játszani. 

A Snapdragon 730G többek között egy WiFi-hálózati válaszidő-kezelővel is rendelkezik, továbbá a játékfejlesztők csalás elleni kiegészítéseket alkalmazhatnak. A jank reducer feladata pedig az, hogy akár 90 százalékban megszüntesse a játékokban az akadozást. 

Ez a lapka akár 25 százalékkal gyorsabb a grafikus renderelés terén, mint a Snapdragon 710, és 15 százalékkal, mint a sima 730. Az Adreno 618 GPU-t itt ugyanis gyárilag túlhajtják. 

A Snapdragon 730 és 730G nyolc Kryo 470 processzormagot, Hexagon 688 DSP-t, Spectra 350 ISP-t és Snapdragon X15 modemet kaptak. A Snapdragon 665 nyolc Kryo 260 magot, Adreno 610 grafikát, Hexagon 686 DSP-t, Spectra 165 ISP-t és Snapdragon X12 modemet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.