Hirdetés

Újabb részletek derülhettek ki a hajtogatós MacBookról, de még azért nem vennénk mérget arra, hogy tényleg elkészül



|

Az új almás laptop egyetlen nagy, összehajtható kijelzőből áll majd, már ha tényleg piacra dobják.

Hirdetés

Habár a 2026 környékére várt hajtogatós iPhone jó eséllyel szélesebb közönséget szólít majd meg, néhány hete egy izgalmas jelentést olvashattunk arról, hogy ezzel párhuzamosan egy 20,3 hüvelykes, összehajtható készüléken is dolgozik az Apple, ami a MacBook és az iPad egyfajta keverékének tekinthető.

A beszámoló a TF International Securities üzleti elemzőjétől, az almás témákban gyakran jól értesültnek bizonyuló Ming-Chi Kuótól származott, aki most újabb részletekkel jelentkezett az immáron teljes kijelzős MacBookként emlegetett újdonság kapcsán.

A legutóbbi jelentésében Kuo arról ír, hogy az Apple akár két kijelzőméreten is dolgozhat, így a már említett 20,3 hüvelykes változat mellett egy 18,8 hüvelykes kiadás is színre léphet. Az előbbi egy 14-15 hüvelykes MacBookra, az utóbbi pedig egy 13-14 hüvelykes MacBook Airre hasonlítana összehajtott állapotban.

Hirdetés

Az elemző mindemellett azzal számol, hogy a termék már 2026-ban megjelenik, ami ellentmond Ross Young és Mark Gurman korábbi beszámolóinak, akik 2027-es rajtot jósoltak a tablet-laptop hibridnek. Kuo szerint a hajtogatós MacBookot már M5-szériás processzor fogja hajtani, ami reálisnak tűnik, hiszen az M4 csak nemrég debütált a frissített Pad Próban, így könnyen eltarthat 2025 végéig, mire minden almás számítógépbe eljutnak a különböző variánsai.

Egy ilyen eszköz persze semmiképp sem lesz olcsó, az árat pedig a jelentés alapján az Apple magas elvásásai is feljebb tornázzák a zsanért és a kijelzőt illetően: a cupertinóiak állítólag teljesen gyűrődésmentes panellel szeretnének dolgozni, ami készülékenként 600-650 dollárba kerülhet nekik, ehhez pedig még a zsanér 200-250 dolláros költsége is hozzáadódik.

Hogy aztán mindez tényleg megvalósul-e, arra természetesen nincs garancia, ahogyan az is nagy kérdés, hogy a félbehajtott kijelzőn való gépelés lehet-e olyan kényelmes, mint a normál MacBookok fizikai klaviatúrája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.