Hirdetés

Végre egységes chipeket kapnak az új GeForce videokártyák



|

Eddig eltérő osztályozású chipeket használt az NVIDIA (és csak az egyik volt gyárilag tuningolható), mostantól azonban egységes megoldásra áll át az óriás.

Hirdetés

A különböző tech blogok és oldalak többször felhívták már rá a figyelmet, hogy az NVIDIA GeForce RTX videokártyáiban nem egyforma GPU-k találhatóak, ugyanazon Turing chipből (TU104 vagy TU106) két eltérő verziót használ az óriás. 

Hirdetés

A TU104-400-A1 lapkát ennek jegyében a TU104-400A-A1 egészítette ki, és az A betű jelentette a különbséget. Az ilyen termékek magasabb kategóriát képviselnek, és gyári tuningolhatóságot tesznek lehetővé. A sima változatnál ilyen lehetőség nincs, és általában a gyengébb kártyákba kerültek az effajta lapkák. 

A német Tom's Hardware forrásai szerint az új szériás chipek neve TU104-410 és TU106-410 lesz, A osztályú variánsok a jövőben már nem lesznek. Ennek hála a teljes szériában adott lehet majd a tuningolhatóság, így amint átállnak a partnergyártók, az RTX videokártyák is jobb teljesítményt kínálhatnak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.