Hirdetés

Emberek titkos videózása a TikTok új trendje



|

Újabb megkérdőjelezhető divat tombol a kínai közösségi oldalon.

Hirdetés

A TikTok vezetősége most éppen azzal van elfoglalva, hogy kivédje a platform történetének legveszélyesebb támadását, az amerikaiak ugyanis nemrég ismét nekifutottak a kiebrudalásának, a Képviselőházban megszavazva egy törvényt, amelynek értelmében a nemzetbiztonsági kockázatként azonosított kínai tulajdonosnak hat hónapon belül el kellene adnia a tengerentúli üzletrészét egy hazai partnernek, vagy teljesen kivonulnia az USA piacáról.

A javaslatra viszont még a Szenátusnak is áldását kell adnia, addig is pedig zavartalanul zajlik az élet a közösségi oldalon, ahol most egy újabb igencsak megkérdőjelezhető trend ütötte fel a fejét.

Hirdetés

A TikTok aktuális őrülete ugyanis az, hogy a felhasználók a tudtuk nélkül lefilmezik azt az illetőt, akibe bele vannak habarodva, majd megosztják a felvételt a platformon. Ennek apropója Clairo Hello című dala, amelynek egyik sora lefordítva úgy szól, hogy "Te is úgy belém vagy esve, mint én beléd?" (Are you into me, like I'm into you). A tiktokozók ezt vágják be a videóik alá, ami az alábbi feltöltésen egy ártalmatlanabb, párkapcsolaton belüli formában valósul meg, de arra is van példa, hogy tényleg az alany tudta nélkül, a nyílt utcán zajlik a dolog.

@iionlyexistonline shh dont tell him 🤫🤫 #stalker #obsessed #love #bf #silly #relatable ♬ hello - EX7STENCE™

Magyarán a trend miatt most annak is megvan az esélye arra, hogy felkerüljön a platformra, akinek nincs is TikTok-fiókja, még ha leginkább a tizenévesek körében dúl is az aktuális trend. A reakciók alapján azonban nem mindenki tapsol a dolognak, sokan ugyanis kényelmetlennek érzik és a stalkinghoz hasonlítják a jelenséget, így ha te is azon agyalsz, hogy a fenti módszerrel vallod meg az érzéseidet, érdemes lehet átgondolni a dolgot, és inkább valamilyen hagyományos megoldás mellett dönteni.

Másrészről viszont örülhetünk, hogy a platform legújabb divathulláma legalább nem követel emberéleteket, ami a tiktokos trendeknél sajnos cseppet sem magától értetődő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.