Hirdetés

Íme a világ összes repterének Wi-Fi jelszava



|

Ha épp mostanában utazol valamerre, és a repülőtéren szeretnél inkább Wi-Fit használni a drága vagy épp nem elérhető helyi mobilnet helyett, gyarkan jelszavas védelembe ütközöl. De vannak még modern hősök: valaki összeírt minden jelszót.

Hirdetés

A repülés összezsugorítja a világot, hogy egy hamis Coelho-féle felütéssel nyissak. De a valóság már döcögősebb, hiszen hiába gyors maga a repülőút, ha a becsekkolást, a beszállás előtti várakozást, az átszállást mind-mind ugyanúgy ki kell várni. Ilyenkor persze a modern világutazó azonnal a telefonjához nyúl, hogy Facebookkal, e-mailekkel, internetezéssel üsse el az időt, de mi van akkor, ha a helyi mobilnetet nem tudjuk (vagy az ára miatt nem akarjuk) használni, a reptéri Wi-Fi hálózat pedig alapesetben fizetős?

Hirdetés

Nos, ilyenkor jön jól, hogy modern világunk maszkot és köpenyt sem viselő szuperhőse megoldotta az elérés problémáját. Anil Polat egyszerre biztonsági szakértő és utazó blogger, és valószínűleg sokszor került ő is a fent vázolt helyzetbe. Végül aztán összerakott egy olyan interaktív térképet, amely a Google térképszolgáltatására épül, de megtalálható rajta a világ összes repülőtere, és elég rákattintanunk arra, ahol épp tartózkodunk, hogy megtudjuk az ottani Wi-Fi jelszót.

Érdemes próbálkozni akkor is, ha valamelyik hálózat lassú vagy épp nem tudunk valamiért csatlakoztatni, ugyanis ahol több lehetőségünk is van, azt mind tartalmazza az adott reptér adatlapja.

A térkép adatai a felhasználóktól érkező visszajelzések alapján folyamatosan frissülnek, így viszonylag biztosak lehetünk abban, hogy a jelszavak mindig használhatónak bizonyulnak majd. A cikkbe is beágyazott, böngésző alapú verzió mellett a segédlet letölthető mobilapp formátumban is, hogy mindig kéznél legyen. A WiFox iOS-ra itt, Androidra itt szerezhető meg, természetesen ingyen.

Jó utat, kellemes (és szabad) wifizést! És ha te bukkannál rá valamilyen repülőtér új hálózatára vagy jelszavára, te is légy olyan jó, hogy jelzed a készítőknek - ezt szintén az aktuális repülőtérre kattintva teheted meg, és sokan rebegnek majd érte hálaimát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.