Hirdetés

5 ok, amiért ajánlott legális Windowst használnod



|

Nagy kockázatot vállal, aki úgy gondolja, elég lesz neki a Windows vagy Office kalózváltozata.

Hirdetés

A Microsoft az elmúlt néhány évben, a Windows 10 megjelenését követően nagyon rákapcsolt: a frissítésekkel már nem csak a háttérben zajló folyamatokat teszi gördülékenyebbé, hanem a felhasználók számára is jól látható újításokkal dobja fel a rendszert. A beépített Windows Defender egy hatékony vírusirtó, a PC-használat élményét a számos, kisebb-nagyobb újítás fokozza, valamint azok finom extrák, amikkel a fejlesztők garantálják, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni a hardverekből.

Ugyanakkor azok, akik nem legális Windowst használnak, mindebből kimaradnak, és komoly veszélyeknek vannak kitéve, különösen most, amikor az otthoni munkavégzés minden eddiginél elterjedtebb, és a kiberbűnözők sem pihennek. Egy hivatalos licencért nem kell tízezreket fizetni, elég két kiadós ebéd árát feláldoznod, és biztonságban tudhatod magad.

Az alábbiakban elmondjuk, miért érdemes legális operációs rendszerre, valamint irodai szoftvercsomagra váltanod, és hogyan teheted meg ezt a leginkább fájdalommentesen.

Hirdetés

Folyamatos frissítések

Bár a legjobb funkciókat azok kapják meg, akik a Windows 11-et használják, a Windows 10-nél maradókat sem hagyja hátra a Microsoft, a rendszer egészen 2025-ig támogatott marad. Akármelyik változatot használod e kettő közül, biztos, hogy ha legális a rendszered, megkapsz minden biztonsági frissítést, illetve új funkciót, amik kényelmesebbé teszik a munkavégzést és a kikapcsolódást egyaránt. Nem lesznek szoftverhibák okozta váratlan összeomlások, nem kell attól tartanod, hogy több órányi munkát veszítesz el.

Nagyobb biztonság

Csalók számos különböző módszerrel próbálnak belőlünk információkat, adatokat kicsalni, megszerezni fájljainkat. Sokszor a felhasználók hiszékenysége miatt járnak sikerrel, de aki legális Windowst használ, kevésbé van kitéve a rosszakaróknak, mivel védelméről a beépített, állandóan frissülő Windows Defender gondoskodik. Ráadásul a nem hivatalos forrásból származó szoftverekkel sokszor együtt érkeznek a kártevők: lehet, hogy a torrentezett Windowsod mellé egy káros programot is csatoltak - különösen az aktiváló szoftverek esetében fordulhat ez elő, melyeknek a felhasználók önként adnak olyan engedélyeket, amiket egyáltalán nem volna szabad.

Nem olyan drága, mint elsőre gondolnád

Ha közvetlenül a Microsofttól veszed, a Windows és az Office tízezrekbe kerül, vannak azonban olyan viszonteladók, amik ugyancsak legális licenceket kínálnak, de a hivatalos ár töredékéért. Ilyen a magyar üzemeltetésű Szoftver24.hu is, ahol a Windows különböző változatait már 7990 Ft-tól megvásárolhatod, az Office Pro Plus 2019 önmagában 12700 Ft-ért kapható, de ha mindkettőre szükséged van, a Windows 10 Pro + Office 2019 Pro csomag 19 990 Ft-ért lehet a tiéd.

Kattints ide több infóért!

Segítség, közvetlenül a Microsofttól

Ha fellép valamilyen probléma, lehet, hogy a Microsoft tud neked segíteni - de csak akkor, ha licencelt Windowsod van. Nem meglepő módon azokkal, akik nem fizettek az operációs rendszerért, az ügyfélszolgálat szóba sem áll, így hiába tudná a cég megoldani a problémádat, kár is próbálkoznod. A legális Windowshoz viszont ügyfélszolgálati rendelkezésre állás is jár, bármilyen gond felmerül, a gyártó csapata készséggel segít.

Maximális teljesítmény

Hiába van a lehető legerősebb hardvered, ha a szoftveres környezet nem segít, hogy kihozd a maximumot belőle. Nem csak a videokártyád driverét érdemes frissen tartanod, de magát a rendszert is, mert a Microsoft is sokat tesz azért, hogy Windowst használni páratlan élmény legyen.

Az aktiválóprogramok sokszor nem olyan kártevőt rejtenek, ami látványos pusztítást végez, előfordul az is, hogy egy háttérben dolgozó szoftver engedélyünk nélkül használja gépünk erőforrásait kriptovaluták bányászatára, amivel jelentősen visszafogja a teljesítményt.

A szoftver24.hu-n további hasznos programokat is találsz hasonlóan kedvező áron, nézz körül a kínálatban, és ha bármilyen kérdésed van, kérdezz az élő chaten vagy az info@szoftver24.hu címen!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.