Hirdetés

Így állíthatsz össze profi gépet alkotáshoz egyszerűen



|

Tartalomgyártás, munka vagy tanulás - az ASUS-nak egyedi termékcsaládja van erre a célra, ráadásul már nem csak monitor, videokártya és alaplap, hanem PC-ház és komplett hűtés is van a repertoárban.

Hirdetés

Sok-sok évvel ezelőtt hívta életre az ASUS a ProArt márkát, ám kezdetben kifejezetten egy termékre fókuszáltak a mérnökök: a monitorokra. Ezen a területen komoly sikereket értek el: a professzionális felhasználók hamar megtanulták, hogy ha kompromisszummentes képminőségre van szükségük felesleges körítés és csicsa nélkül, akkor a ProArt kijelzők közül érdemes választaniuk. Az almárka hamar meg is találta a helyét az iparág veteránjai között, ám az ASUS nem csupán a kijelzők világában mozog otthonosan, így adta magát, hogy a ProArt ernyője alá más termékeket is bevonjon.

A cél természetesen nem változott: professzionális komponensekre van szükség, amelyek amellett, hogy a legújabb technológiákra épülnek, kifejezetten a kreatív munkavégzés, tervezés, videovágás, programozás, vagy éppen a CAD-CAM alkalmazások során nyújtják a maximumot.

A 2024-es év fontos mérföldkő a ProArt történetében, a monitorok, alaplapok és videokártyák mellett mostantól ProArt számítógépházak és All-in-One hűtések közül is válogathatsz.

Hirdetés

A komponensek, amik nem hagynak cserben

Teljes ökoszisztémává cseperedett a ProArt család, ráadásul az ASUS mérnökei arra is figyeltek, hogy dizájnban is passzoljanak egymáshoz a különféle komponensek. Kezdjük mindjárt a ProArt PA602-es számítógépházzal, ahol nem a LED-szalagoké, hanem a robosztus felépítésé és letisztult, elegáns dizájné a főszerep.

A koromfekete ház akár a legnagyobb méretű E-ATX alaplapokat is képes befogadni, és a hűtési rendszert is úgy tervezték, hogy a legerősebb komponenseket is csendesen, jó hatékonysággal tudd hűvösen tartani. A ház kompatibilis akár a 420 mm-es radiátorral szerelt folyadékhűtésekkel is, emellett gyárilag tartalmaz egy 140 mm és két darab 200 mm átmérőjű ventilátort. Az edzett üveg oldallap bepillantást enged a komponensekre, az előlapon pedig 20 Gb/s-os USB Type-C portot, PWM-es ventilátor-szabályzót és lezárható bekapcsológombot találsz. Különlegessége a háznak az előlapi IR porjelző, ami emlékeztet, hogy rendszeresen tisztítsd meg a porszűrőket a tökéletes légáramlás érdekében.

Mostantól hűtést is választhatsz a ProArt kínálatából, mégpedig az Intel és AMD CPU-kra egyaránt felszerelhető ProArt LC 420-at, ami tökéletesen passzol a PA602-es házba. A fekete, diszkrét külső megkapó, a robosztus CPU-blokk pedig egy hasznos fénysávot is kapott, amin nyomon követheted a rendszer terhelését, a hőmérsékleteket, vagy éppen a ventilátor-sebességeket. A három egység hosszúságú radiátort prémium minőségű, 140 mm-es Noctua NF-A14-es ventilátorok tartják hűvösen. Ezek a ventilátorok a ma elérhető legjobbak, csendesek és hatékonyak, élettartamuk pedig 6-10 év is lehet.

Az alaplap az egyik legfontosabb komponense egy számítógépnek. A ProArt B760-CREATOR WIFI a legújabb Intel processzorok legerősebbjeit is tökéletesen támogatja, külseje, hűtőbordái és fekete-arany színkombinációja pedig tökéletesen passzol a többi ProArt komponenshez. A B760-as Intel chipkészlet rengetegféle komponens csatlakoztatását támogatja, emellett a mérnökök három M.2 foglalatot és megerősített PCIe kártyahelyet is kialakítottak. A dupla LAN-vezérlők egyike 2.5GbE-szaványú (vagyis 2,5 Gb/s sebességre képes), extraként pedig Wi-Fi 6 hálózatokra is képes kapcsolódni a lap. Az elő- és hátlapi csatlakozók között ott az USB 3.2 Gen 2x2 is, ami nem csupán 20 Gb/s tempóra képes, de a 60 wattos gyorstöltést is támogatja.

Egy igazi ProArt gépbe nem is kerülhet más videokártya, mint a ProArt GeForce RTX 4070 Ti Super OC modell, amely természetesen dizájnban tökéletesen passzol a többi komponenshez. A fekete-arany, háromventilátoros, kompakt videokártya a legújabb Nvidia alapokra építkezik, és amellett, hogy játékok alatt szuper teljesítményre képes akár ray tracinggel együtt is, munkára és AI-számításokra is bevethető. Ez különösen fontos a tartalomgyártás és egyéb munkák során, egyre több professzionális szoftver képes kihasználni ezt az extra számítási teljesítményt. A ProArt RTX 4070 Ti Super kártya ráadásul mindezt úgy képes nyújtani, hogy az Axial-tech ventilátorok csendben dolgoznak nagy terhelés mellett is, sőt, amikor nincsen szükség a GPU-ra, teljesen le is kapcsolnak, hogy ProArt géped fogyasztása és zajszintje minimális legyen. Olyannyira robosztus a hűtés és a videokártya tápellátása, hogy még gyári órajeltuning is belefért, vagyis ez a modell erősebb, mint a többi, piacon lévő konkurens.

Már csupán a megfelelő monitort kell megtalálnod, ami dizájnban és tudásban is passzol bivalyerős ProArt gépedhez. Szerencsére nem is kell messzire menni, a ProArt PA279CRV ideális választás a legtöbb feladatra. Az elegáns talpon álló, keskenykávás, 27"-os monitort prémium IPS-panellel szerelték, amely 4K-s felbontás mellett tökéletes színhűséget nyújt. Az értékek magukért beszélnek: deltaE<2 színhelyesség, a DCI-P3 és az Adobe RGB színtérlefedettség egyaránt 99%-os, Calman hitelesített a monitor és extraként még HDR-módra is képes (VESA DisplayHDR 400). A mindenféle irányban forgatható, dönthető, állítható monitoron DisplayPort és HDMI bemeneteket találsz, valamint Type-C USB csatlakozót is, ami 96 wattos visszatöltésre is képes, ha notebookot kapcsolnál rá. Emellett energiatakarékos, szemkímélő és DP-n csatlakoztatva sorba is köthető további egységekkel (DP Daisy Chain).

A ProArt termékekről többet megtudhatsz az ASUS oldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.