Hirdetés

A Windows 8.1 az asztalra bootolhat



|

A Microsoft állítólag egy olyan beállításon dolgozik, hogy közvetlenül az Asztalra bootolhassunk.

Hirdetés

A pletykák szerint a Microsoft egy olyan lehetőségen kezdett el dolgozni, aminek a segítségével a Windows 8.1 már az Asztalra tudna bootolni. Orosz források szerint már létezik egy olyan Windows 8.1-es verzió, ami letiltja a Kezdőképernyőt, és közvetlenül a régi felületet tölti be indításkor.

Ez egy olyan funkció lenne, amire a Windows 8 felhasználóinak döntő többsége már a rendszer megjelenése óta vágyik. A Kezdőképernyő a Microsoft szándékai ellenére a Metro UI-val együtt sokaknak haszontalan újdonság, aminek a használatát teljesen mellőznék, ha lehetne.

Az IDC piacelemző cég olyan messzire ment a témában, hogy azt állítja, a Windows 8-as PC-k azért nem produkálnak jó eladásokat, mert az átlagfelhasználók nem szoktak érintésérzékeny Windows-felülethez, a többiek pedig minden idejüket a Windows 7-re hasonlító asztali módban töltik. 

Természetesen születtek már trükkök a Modern UI-s felületről való gyorsabb átváltásra, azonban erre a célra nem érdemes külön programot vásárolni vagy telepíteni. Elegendő, ha az Asztal csempét a bal felső sarokba tesszük, betöltés után pedig nyomunk egy Entert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.