Hirdetés

Csúcsbiztonságos Fujitsu USB meghajtó



|

A Fujitsu legújabb fejlesztése egy USB meghajtó, amely kissé túlmutat a pendrive fogalmán.

Hirdetés

Nagyobb, mint egy átlagos pendrive: a legújabb, hordozható Fujitsu kiegészítő Secure USB Memory Device névre hallgat. A furcsa alakú háttértár kinézete nem a véletlen műve: a nem túl apró szerkezet ugyanis hardveres és szoftveres módszerrel segít hozzá ahhoz, hogy a fájlokat teljes biztonságban tudhatjuk. Természetesen nem kifejezetten a háttérképek és munkahelyen letöltött zenék hurcibálásra készült, hanem az igen fontos, akár titkos üzleti adatokat is tartalmazó fájlok legpraktikusabb hordozására.

fujitsusecureusb-02.jpg
 

A különleges USB-s háttértár saját akkumulátorral és beépített processzorral rendelkezik. Ezeken felül megadhatók különböző biztonsági beállítások, mint például, hogy egy adott fájlt mikor töröljön automatikusan és véglegesen vagy ha valaki megpróbálja egy nem hitelesített gépen megnézni, akkor is semmisítse meg a rajta lévő adatokat.


Rendkívül hasznos funkció továbbá a file redirect névvel ellátott alkalmazás, ennek a segítségével ugyanis egyáltalán nem lehet visszahozni az eltávolított adatokat, még külön erre a célra fejlesztett szoftverrel sem. Sajnos egyelőre arról még nem adott információt a Fujitsu, hogy a Secure USB Memory Device mikor és milyen áron debütál a boltokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.