Elbuktak a víruskeresők



|

Számtalan víruskereső megbukott a Virus Bulletin legutóbbi tesztjén.

A Virus Bulletin laboratórium először tesztelte a vírusirtókat a Microsoft Windows Vista Business Edition SP1 platformján. A teszten 40 vírusirtóból 17 elbukott, mivel vagy a károkozók egyike átjutott védelmen, vagy egy vírusmentes fájl esetében generált téves riasztást valamely szoftver. A rossz eredmény nagyrészt annak köszönhető, hogy a Vista szervizcsomagja csak kevéssel a teszt előtt jelent meg, így a fejlesztőknek nem volt elég idejük arra, hogy frissítsék programjaik leíró-adatbázisát. "A stabilitásbeli problémák és a nem várt eredmények nagy valószínűséggel a frissített platform miatt következtek be" - ismerte el az elemzést végző John Hawes, a független víruslaboratórium technikai tanácsadója. Majd hozzátette: "Remélhetőleg e problémák megoldódnak, amint a vírusirtó szoftverek gyártói mélyebben tesztelik a szervizcsomagot."

 

Mely keresők szerepeltek jól?>>>

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.