Hirdetés

Börtön járhat Etiópiában a Skype használatáért



|

Egy új törvény szerint 15 évnyi letöltendő is kiróható a nem ellenőrizhető kommunikációt folytatókra.

Hirdetés

A nemzetközi sajtó figyelmét egészen eddig elkerülte az etióp parlament által a múlt hónapban elfogadott új telekommunikációs törvény, amely megtiltja a Voice over IP alapokon működő szoftverek (például a Skype, vagy a Google Voice) használatát. A szabályozást megsértők a legrosszabb esetben akár 15 évnyi börtönbüntetést is kaphatnak.


A kormány szerint ezen törvény elfogadására nemzetbiztonsági okokból volt szükség, mivel a titkosított csatornákon keresztül folyó VoIP-s kommunikációt nem képesek lehallgatni. Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen az ország egyetlen, állami kézben lévő telekommunikációs szolgáltatója (Ethio Teleco) felhatalmazást kapott bármilyen típusú adatcsere önkényes letiltására, megszakítására.


Úgy tűnik, hogy az afrikai ország uralkodó rezsimje sokat tanult az arab tavasz eseményeiből, hiszen például Egyiptomban a tüntetők meglehetősen olajozottan működő kommunikációjának kulcsszerepe volt Mubarak elnök hatalmának megdöntésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.