Hirdetés

Firefox 3: Segíts a világrekordban!



|

A Mozilla világrekordra készül a Firefox 3 megjelenése alkalmából.

Hirdetés

Ugyan még pontosan nem határozták meg a Firefox 3 végleges változatának megjelenési dátumát, de a napot máris "Download Day" névre keresztelték. A június közepére várható "nagy napon" szeretnék elérni, hogy a Mozilla új böngészője legyen a 24 óra alatt legtöbbször letöltött szoftver.

0529ff3.jpg


A kezdeményezés nem csak arról szól, hogy figyeljük a dátumot és ahogy lehet, töltsük le a böngészőt: a kampány weboldalán található gombokat és bannereket is elhelyezhetjük saját weboldalainkon, blogunkon és fórumainkon, így népszerűsítve a rekordkísérletet. Ezen kívül, szintén ezen az oldalon még több módját is megtalálhatjuk annak, hogy kifejezésre juttassuk az új Tűzróka megjelenése felett érzett mérhetetlen örömünket. Szervezhetünk például "letöltő bulit" iskolánkban vagy munkahelyünkön (a tanárok illetve főnökök reakciójára persze nem tér ki a felhívás), de ellátogathatunk megannyi népszerű közösségi oldal Firefox 3-mal kapcsolatos dedikált helyére, például a MySpace-en, a Facebookon, vagy a Twitteren.


A Download Day elmúltával a Mozilla úgy tervezi, hogy a hivatalos letöltési logokat és az összes kapcsolódó dokumentumot (letöltési bulikról készült fotókat, videókat, e-maileket, fórumbejegyzéseket) továbbít a Guinness Book of World Records felé, hogy ott aztán hivatalosan is bejegyezzék a világrekordot.


Talán kissé mondvacsináltnak tűnhet ez a hatalmas (mű)felhajtás, de annak ismeretében mégis életképes tervnek tűnik, hogy a Firefox első hivatalos verziójának megjelenésekor, 2004-ben, minden külön felső szerveződés vagy buzdítás nélkül ehhez hasonló őrület vette kezdetét szerte a világon - igaz, akkor tulajdonképpen azt ünnepelték a felhasználók, hogy az Internet Explorer végre kapott egy életképes versenytársat. Azóta 45 nyelven, 230-nál is több országban már 175 millió felhasználó fölött jár a böngésző, és hamarosan kiderül, a legújabb változat hírére ez a szám még mennyivel ugrik meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.