Hirdetés

Hogyan deríthetjük ki, hogy feltörték-e az e-mail fiókunkat



|

Milyen gyakran változtatjuk jelszavainkat? Előfordulhat, hogy már feltörték a fiókunkat?

Hirdetés

Egy texasi székhelyű vállalati biztonsággal foglalkozó kutatóinak egy csoportja tetemes mennyiségű feltört e-mail címet és felhasználónevet gyűjtött össze. Érdemes megnézni, hogy szerepelünk-e a listán. Az említett biztonsági cégnél, a TippingPoint DVLabs-nál pár kutató szabad idejében feltört e-mail fiókokat tartalmazó listák után kutat a neten. Olyan programokat is írtak, melyekkel Pastebin-hez hasonló lopott információkat tartalmazó adatárakat is képesek átfésülni. A "gyűjteményük" napról napra növekszik és eddig közel 5 millió feltört fiókról szereztek tudomást.



Amennyiben kíváncsiak vagyunk, hogy e-mail címünk vagy felhasználó nevünk szerepel-e a DVILabs munkatárai által felhalmozott adatok bármelyikében, látogassuk meg a PwnedList oldalt.

 

 

 

 

Annak ellenére, hogy a lista valószínűleg közel sem teljes egy próbát megér. Ingyenes és mindössze pár másodpercet igényel, hogy megnyugtassuk magunkat, vagy hogy felhívja a figyelmet a potenciális veszélyre.

 

A PwnedList adatbázis semmilyen lopott jelszót nem tárol, csak a nyilvánosságra került e-mail címeket és felhasználóneveket tartalmazza. A kiberbűnözők akár az egész adatbázist eltulajdoníthatnák, mégsem jutnának vele semmire.

 

 

 

 

Az adatvédelmi jogokra kifejezetten figyel az oldal, így semmilyen betáplált adat nem kerül letárolásra. Az online megosztott e-mail címeket sem használja másra csak a keresés lefuttatására. Ennek ellenére, ha mégsem bíznánk a szolgáltatásban, akkor még csak a címünket se kell begépelni, ugyanis SHA-512 kódot (SHA-512 kódgenerátor) is befogad a rendszer.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.