Hirdetés

Új asztal az Ubuntuban



|

Az Ubuntu netbookokra szánt verziójában egy új, Unity névre keresztelt desktop várja majd a felhasználókat. Jön az Ubuntu Light is.

Hirdetés

A Linux-fejlesztés napról napra gyorsabban halad, ami a felhasználók számára egyértelműen jó hír. A Canonical bemutatott egy újdonságot, ami az Ubuntu netbookokra szánt verziójába, az Ubuntu 10.10 Netbook Editionbe kerül majd.

 

Az októberben debütáló OS-be egészen pontosan egy új asztal kerül, amit Unity névre kereszteltek. Az új desktopot netbookokra és érintésérzékeny képernyőkre optimizálták. Az alkalmazások gyors elérését például egy új panel segíti.

 

A Canonical az Ubuntu Lightról is szót ejtett, ami a fejlesztők kísérlete egy instant-on OS megalkotására. Az Ubuntu Lightot OEM-célokra tervezik használni. A tervek szerint dual-bootos környezetben, Windows-rendszer társaságában működik majd. Letölteni sajnos nem lehet, mert minden géphez más változat szükséges - a gyártók viszont megkapták az elérést, így valószínűleg a felhasználók is hamarosan hozzájuthatnak az Ubuntu Lighthoz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.