Hirdetés

Lecsapott Murdoch-ra a LulzSec



|

A hírhedt hacker-banda újra aktivizálta magát. A Sun oldala a médiamogul halálhíréről írt.

Hirdetés

Június 28-én jelentette be a LulzSec, hogy felhagy eddigi tevékenységével, amely főként a név elhagyását jelentette. A hacker-banda ugyanis egyesült az Anonymous csoporttal, amely az elmúlt hónapokban szintén több IT-biztonsági betöréssel és szolgáltatás megtagadás alapú támadással szerzett magának egy meglehetősen jó reputációt. Az elmúlt napokban azonban a LulzSec hetekig néma Twitter profilja újra intenzív csiripelésbe kezdett, jelezve, hogy a feloszlás nem volt teljes.

 



S mindez nem csak a szavak szintjén valósult meg. A jelek szerint újra akcióba lendülő hacker-csoport ugyanis a tegnapi napon feltörte a Rupert Murdoch érdekeltségébe tartozó brit Sun weboldalát, ahol egy, a News Corp vezetőjéről szóló halálhírt tettek közzé. Később pedig átirányították a Sun oldalát a saját Twitter oldalukra.


A LulzSec fontosnak tartotta a Twitteren megemlíteni, hogy az akcióért nem a "főnökük", az Anonymous, hanem a LulzSec felelős, azaz vélhetően a jövőben még több hacker-akciót indíthat a korábban már feloszlott banda.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.