Hirdetés

Megérkezett a Linux Mint 15 Xfce



|

Rengeteget fejlődött az alacsony erőforrásigényű disztribúció.

Hirdetés

Pénteken az Ubuntut alapul vevő Linux Mint disztribúció fejlesztői örömmel jelentették, hogy végre elérhetővé vált 15-ös verziószámú család utolsó tagja is. A minimalista megjelenésű Xfce 4.10 grafikus felületet használó kiadás számos újdonságot tartalmaz, a legfontosabb közülük az alapértelmezett programindítót lecserélő Whisker menü.


A Whisker egyszerű és hatékony: a nyitólapjára kitűzhetőek a kedvenc programok, a felső részén pedig egy keresőmező teszi villámgyorssá a ritkábban használt alkalmazások előkaparását. Az MDM bejelentkezővel megáldott operációs rendszer ezen felül nulláról írt segédprogramot kapott a szoftverforrások menedzselésére, amely képes sebességteszttel pontot tenni azon vita végére, hogy melyik tükörszervert érdemes használni. Végül kiemelendő még a szintén vadiúj zárt forrású illesztőkereső, továbbá az eddiginél csinosabb grafikus megjelenés.


A Linux Mint 15 Xfce tükörszervereinek listája, továbbá az OS rendszerigénye a projekt weboldalán található bejelentésben böngészhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.