Hirdetés

Nagyot dobnak a Siri eredeti megalkotói



|

Lenyűgöző hangasszisztenst ígérnek a Viv keretében a szakemberek.

Hirdetés

Mostanában egyre nagyobb figyelmet kapnak a chatbotok, amelyek a jövőben segítenek majd abban, ha rendelni akarunk valamit - persze a kereséseknél, navigációnál és egyéb teendőknél is jól jöhetnek.

Hirdetés

Dag Kittlaus és Adam Cheyer a Siri eredeti társalapítói közé tartoznak, és a Viv hangasszisztens keretében nagy meglepetést ígérnek

A páros még 2003-ban kezdett el dolgozni a Viven, azonban akkor nem volt megfelelő a technológia. Később megalkották a Sirit, amit 2010-ben megvett az Apple. A csapat harmada egy évvel később távozott, és folytatta a munkát a Viven. 

Amíg a Siri több külső szolgáltatást is integrál (például OpenTable vagy Wolfram Alpha), addig a Viv a harmadik felek számára nyílt rendszert kínál, tehát a szolgáltatások szabadon integrálhatóak. Innentől kezdve nem lehet gond pizzát rendelni vagy taxit hívni. 

A Viv csapat legutóbbi demója épp pizzarendeléssel volt kapcsolatos. Miután azt mondták az asszisztensnek, hogy szerezzen pizzát egy közeli helyről, az a mennyiséget, méretet és feltétet kérte a rendelés befejezéséhez. 

Május 9-én komolyabb bemutatóra is lehet számítani. A Viv sokak figyelmét felkeltette, többek között a Google és a Facebook is tett már rá vételi ajánlatot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.