Hirdetés

Reklámokkal traktál az Ubuntu 12.10 új bétája



|

A Quantal Quetzal keres az Amazonon is, cikkeket és pénzt egyaránt.

Hirdetés

Megjött a Quantal Quetzal (Ubuntu 12.10) második bétája, melynek keresőjében az Amazon.com-ról is jelennek meg kiegészítő találatok. Legalábbis furcsa egy közösségi, nyílt forrású operációs rendszertől.

 

Minden a lencsékkel kezdődött, melyek a sokat bírált új Unity kezelőfelület fejlesztők által testre szabható kereső- és indítópult moduljai. Most a Unity lencsék közé a 12.10 második bétájában bekerült az Amazoné is, minek eredményeként ha keresünk valamire, akkor a kiegészítő találatok között a kereskedőóriás cikkei is megjelennek, olykor szép számmal.

 

Sok felhasználó szóvá is tette a fórumokon, hogy az Amazon lencse bevezetése előtt miért nem konzultáltak a felhasználókkal. Az Ubuntu atyja, Mark Shuttleworth igyekezett megnyugtatni a híveket, hogy az új lencse nem sérti privát szférájukat, senki sem futtat hirdetéseket az Ubuntu asztalon és a Canonical csupán segíteni akart. És persze egy kis bevételhez jutni.

 

 

Nem példátlan, hogy a keresésekből egy kis bevételre tegyen szert valamilyen amúgy ingyenes termék. A Mozilla projekt is jut némi pénzhez abból, hogy alapértelmezett nyitóoldala a Google keresőoldala, így a Firefox felhasználók nagy eséllyel ott keresnek – más kérdés, hogy a Google eleve a Mozilla fő támogatója.

 

Ugyanakkor kissé aggasztó, hogy nem ismert más olyan operációs rendszer, mely maga jelenítene meg hirdetéseket. Teszik ezt az alkalmazások szép számmal Windows vagy épp Android alatt, de nem maga az OS. A vita várhatóan még nem ült el és ha tippelni kell, mi azt mondanánk, kiveszi a Canonical az alapértelmezett lencsék köréből az Amazonét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.