Hirdetés

Új webböngészőt kaphat az Ubuntu



|

A következő kiadásban már nem a Firefox lehet az alapértelmezett szoftver.

Hirdetés

Talán sokak számára meglepő vita bontakozott ki a legutóbbi Ubuntu Developer Summiton, ugyanis a Canonical illetékese szerint az október végén érkező Ubuntu 13.10 alapértelmezett böngészője a Firefox helyett már a Chromium lehet. Végleges döntés még nem született a témában, a vállalat egyelőre a felhasználók reakcióira vár.


A Canonical szerint a Mozilla termékének lecserélése már régóta komoly hangvételű beszélgetések tárgyát képezi a fejlesztők közt, ugyanis a Google böngészője gyorsabb a Firefoxnál, a motorja is több szabványt támogat, ráadásul a felhasználói bázisa túlnőtte rókáét. Végül megemlítendő, hogy az Ubuntu mobilos verzióján Chromium fut, így a váltással konzisztenssé válna a disztribúció böngészőválasztása.


Természetesen a Canonical hangsúlyozta, hogy a csere meglépése esetén a Firefox legfrissebb verziója mindig elérhető maradna a Szoftverközpontban. Jelenleg ennek a fordítottja igaz, a Chromiumot kell külön telepíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.