Hirdetés

A legjobb trükkök a Galaxy Note 4-hez - hetedik rész



|

Adunk még néhány jó tippet a piac legjobb phabletéhez.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Note 4 a piac jelenlegi legjobb phabletje, és mivel még egy kiváló funkciókat biztosító S Toll is van benne, ezért nem meglepő, hogy a készülékhez alkalmazható trükkökből szinte sosem lehet kifogyni. Van, hogy több hónapnyi használat után is fedezünk fel még ezt-azt a készülékeinken. A Galaxy Note 4-hez kapcsolódó tippsorozatunk aktuális részében összegyűjtöttünk még néhány olyan dolgot, amit érdemes tudni. 

Hirdetés

 

Menügomb másképp

Amikor az appokban a menügombot akarjuk megnyomni, akkor általában egy olyan ikont kell keresnünk, amin három pont van. Ehelyett azonban a Galaxy Note 4 bal alsó fizikai érintőgombját is használhatjuk, ami a futó appok közötti váltást teszi lehetővé. Ilyenkor hosszan kell lenyomni az érintőgombot, és egyből felugrik az adott app menüje. 

 

Menü

 

Irányítsd a tévédet

A Galaxy Note 4 tetején egy IR port is van, amivel könnyen lehet irányítani az otthoni HDTV-t és a házimozit. Ehhez a Smart Remote appot kell keresni a gyárilag telepített alkalmazások között. Az app megtanulja a szükséges kódokat, és néhány érintéssel lehetővé teszi az újdonsült okostávirányítónk használatát. 

 

Jó a tévéhez

 

Mobilos hotspot

Természetesen a Galaxy Note 4-et is lehet mobilos hotspotként használni, ha épp nincs kéznél más internetelérés. Így a táblagépet, PC-t vagy más eszközt is lehet a weben keresztül használni. Az adatkorlátokkal persze érdemes vigyázni. Az internet megosztása az értesítési sáv menüjéből, a Mobil hotspot gombbal lehetséges. A gombot hosszan megnyomva a beállításokba jutunk, a másik készülékről való csatlakozás pedig ugyanolyan, mint egy szokványos vezeték nélküli hálózatnál. 

 

Hotspot, gyorsan

 

Gyönyörű hátterek

Igaz, hogy a Galaxy Note 4 háttérképei nagyon szépek, de egy idő után nem árt valami újdonság. Egy Quad HD-s kijelzőre nem könnyű igazán nagy felbontású és ráadásul szép háttereket kikutatni, sok hátteres app erre teljesen alkalmatlan. Szerencsére a Samsung gondoskodott róla, hogy legyen egy gyári beállítás, ami a háttérképeket automatikusan cseréli. Az anyagot többek között a Flickrről szedi, és persze Wi-Fi-re is korlátozható a megadható időközönként végrehajtott frissítés. A háttér beállításánál érdeklődési kör szerint válasszunk, és végezzük el a beállításokat is. 

 

Megéri kipróbálni

 

Vörös riadó

Mindenki kerülhet szorult helyzetbe. A Galaxy Note 4 pánikgombnak is jó a vészhelyzeteknél, a megnyomást követően pedig az előre beállított vészhelyzeti személyeknek elküldi a pontos helyzetünket, fotókat készít és felveszi a mikrofonokkal, amit csak érzékel. A vészhelyzeti mód a Beállítások, Biztonsági asszisztens, Segélykérő üzenetek küldése menüpontban aktiválható és szabható testre. 

 

Ha nagy a gond

 

Adathasználat ellenőrzése

Sok jó app létezik az adathasználat nyomon követésére, de erre a Galaxy Note 4 gyárilag is képes. A Beállítások, Adathasználat menüpontban megnézhetjük a mobilos és a Wi-Fi-s adatforgalmunkat is, alul pedig apponkénti bontást is találunk a részletezéshez. Természetesen értesítések is kérhetőek, mindehhez pedig nincs szükség külön appra sem. 

 

Nem kell külön app

 

A vaku, mint értesítő

A Galaxy Note 4 vakuját értesítésnek is lehet használni bejövő hívásoknál és egyéb jelzéseknél. Mivel jó világos, ezért nehéz lenne nem észrevenni. A Beállítások, Kisegítő lehetőségek, Hallás menüben kell megkeresni és bepipálni az Értesítés villanással opciót. 

 

Hívásnál is villog

 

A további, Galaxy Note 4-gyel kapcsolatos tippjeinket itt találjátok:

első rész

második rész

harmadik rész

negyedik rész

ötödik rész

hatodik rész

Az első randi a Galaxy Note 4 S Tollával

Így dolgozz osztott képernyőn egy Galaxy Note 4-en

Így tölts le új fényképező-módokat a Galaxy Note 4-re és S5-re

Képernyőmentések egy Galaxy Note 4-en

Így szelfizz a Samsung Galaxy Note 4-gyel

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.