Hirdetés

Számítógépes modellek szerint a T. Rex még nagyobb volt, mint gondoltuk



|

Úgy tűnik, hogy a zsarnokgyík nem akkora, mint amekkora most.

Hirdetés

Egy tudósokból álló csoport számítógépes modellek alapján arra a következtetésre jutott, hogy a legrémisztőbb dinoszaurusz még annál is nagyobb, mint amilyennek most ismerjük. A jelenleg rendelkezésre álló csontvázak vizsgálata után úgy gondolják, hogy a raptor kétszer olyan gyorsan nőtt, és testsúlya legalább 30%-kal több, mint ahogyan jelenlegi ismereteink tartják.

A londoni Royal Veterinary College és a chicagoi The Field Museum of Natural History közös kutatásának alkalmával lézeres szkennelést alkalmazva digitalizálták a csontvázat, így kapva 3D-s modellt, majd ezt összevetve a madarak és krokodilok csontvázával, ráhúzták a kültakarót, megalkotva a teljes testet.

A vizsgálatok eredményeként az jött ki, hogy egy fiatal példány éves súlygyarapodása közel 1.200 kilogramm volt, mely a duplája az eddig feltételezettnek, kifejlett egyedek testsúlya pedig 8,2 tonna körül mozgott. Ugyanakkor a kutatások azt is feltételezik, hogy az állat csontváza viszont könnyebb, mint ahogyan a jelen kor gondolja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.