Hirdetés

Jönnek az első Oculus Rift + PC csomagok



|

A Dell egy saját néven futó és egy Alienware Oculus-ready konfigurációt is leleplezett.

Hirdetés

Az Oculus eredeti ígérete szerint 1500 dollárért már hozzájuthattunk volna egy Riftet és a hozzá szükséges számítógépet tartalmazó csomaghoz. A VR headset végleges árszabását éppen a minap leplezték le, eszerint az 599 dolláros fogyasztói ár Európában 699 euróra kúszik fel. Miközben a chipgyártók matricás programmal segítenek a vásárlóknak, a Dell és az Alienware máris bemutatott két, a Riftet is tartalmazó Oculus-ready konfigurációt.

Hirdetés

Az Alienware X51 R3 és a Dell XPS 8900 Special Edition egyaránt 3,3 GHz-es Intel Core i5-6400 processzort, 4 GB-os Nvidia GeForce GTX 970 GPU-t, 8 GB 2133 MHz-es DDR4 memóriát, 1TB-os, 7200 rpm-es HDD adattárolót és Windows 10 Home 64 bites operációs rendszert tartalmaz. A két verzió közötti választással egy hagyományos, visszafogottabb és egy gamer jellegű ház mellett tehetjük le a voksunkat. A bemutatón Palmer Luckey elmondta, minden fejlesztés alatt álló Oculust Rift címmel játszott, és garantálja, hogy azok tökéletesen futnak az egyébként minimumként megjelölt GTX 970-es kártyával.

A két bundle egyaránt 1600 dolláros ára azt jelenti, hogy nagyjából 200 dollárt spórolhatunk ahhoz képest, mintha a VR headsetet és az érintett gépek valamelyikét külön vásárolnánk meg. Aki egyébként most rendelné elő az Oculus Riftet (Magyarországról ez még nem lehetséges), nagyjából májusi szállításra számíthat. A Dell szerint a csomagokba értékesített eszközöket külön kezelik, így akár előbb is megkaphatják azokat a vásárlók, a részleteket azonban csak februárban véglegesítik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.