Hirdetés

Neked kell összeraknod az InWin origami gépházát



|

A hajtogatás és a barkácsolás szerelmeseihez szól az Inwin POC Mini-ITX.

Hirdetés

Ha gépházakról van szó, a tajvani InWin az iparág egyik legrégebbi szereplője, a vállalat ugyanis 1985 óta van jelen a szakmában, s habár azóta tápegységekkel és hűtőrendszerekkel is bővült a repertoárja, elsősorban még mindig a PC-s burkolatok forgalmazásával keresi a kenyerét.

Az évek során a gyártó már meglepett minket néhány furcsasággal, elég csak a szennyeskosárra emlékeztető Alice-ra vagy a Transformers ihlette gépházra gondolni, a legújabb attrakció viszont jó eséllyel minden eddigi próbálkozáson túltesz.

Hirdetés

A nemrég elrajtolt tajvani Computexen személyesen is volt szerencsénk megtapogatni az áprilisban leleplezett POC mini-ITX tornyot, amelyet origami-módjára hajtogatható SECC acélelemekből kell összeállítanunk. A kék/fekete és zöld/sárga színekben érkező moduláris ház panelei mindössze 0,8 mm vastagok, az InWin pedig egy kompakt csomagolásban szállítja őket, visszafogott környezeti terhelést ígérve.

A feltűnő burkolat nem sok helyet (256 x 288 x 423 mm) követel magának az íróasztalunkon, ugyanakkor fenntartja a kompatibilitást a nagyobb hardverekkel. A POC így támogatja a szabványos ATX tápegységeket (160 mm hosszúságig) és az akár 3,5 foglalatos grafikus kártyákat, legfeljebb 346 mm hosszúságig és 82 mm szélességig. A konstrukció egy dedikált GPU-kamrával érkezik, amely képes hatékonyan elválasztani a grafikus kártyák által termelt hőt a rendszer többi részétől.

Ami az I/O csatlakozókat illeti, a POC-on 1 db USB 3.2 Gen 2x2 Type-C, 2 db USB 3.2 Gen 1 és egy HD Audio Combo aljzatot találunk, a hűtésről pedig egyedileg hajtogatható (!) szellőzőnyílások gondoskodnak, egy 120 mm-es ventilátorral párosítva. Az InWin mindezért 99 eurót kér, ami nem mondható soknak annak fényében, hogy milyen egyedi cuccot kapunk érte.

A gyártó viszont nem csak ezt a különleges házat hozta el a Computexre, hanem további újdonságokat is leleplezett, köztük az új Neptune Fan és DN PRO hútűventilátorokkal, amelyek turbanalapátos kialakítással és háromfázisú motorokkal igyekeznek hidegen tartani a hardvereket. Az InWin emellett az origami-házat magába foglaló iBuildiShare programot is bővíteni tervezi, így a cég később új színekkel, AIO-hűtő támogatással és új kompatibilis tartozékokkal fogja feldobni a repertoárt.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.