Hirdetés

Holofedélzet a valóságban



|

A TWISTER egy 360 fokos, 3D-s kijelzővel rendelkezik, és 50 000 LED dolgozik benne. A valós 3D-s élményt nyújtó eszköz kifejlesztése 10 évet vett igénybe.

Hirdetés

 

twister2.jpg
A Tokyoi Egyetem egyik professzora, Susumu Tachi kifejlesztett egy olyan forgó panorámakijelzőt, amely 360 fokban képes képek megjelenítésére, méghozzá valós 3D-s élményt nyújtva. A kijelző, amelyhez nem szükséges speciális szemüveget viselni a 3D-s hatás érdekében, 10 év alatt készült el.

 

Miután a felhasználó belép a szerkezetbe, egy 1,2 méter magas, és 2 méter széles megjelenítő fogadja. A henger alakú képernyőt 50 000 darab LED működteti. Mivel a kép másodpercenként 1,6-szer fordul, így a készülék közepén álló ember 3D-snek érzékeli a hatást. Valójában tehát a látott kép becsapja figyelőjét, és azt használja ki, hogy mást látunk a jobb, illetve bal szemünkkel.

 

A TWISTER bármilyen 3D-s videót képes lejátszani számítógépről, azonban fejlesztői úgy tervezik, a jövőben videótelefonálásokra is alkalmassá teszik majd. Az elgondolás szerint egy kamera valós, 3D-s képek alkotna a felhasználáról, és azt üvegszálas optika segítségével egy másik TWISTER-be továbbítaná, ahol a vonal másik végén lévő személy van. A TWISTER mérete azonban nem kicsi, így valószínű, hogy nem hálószobai kellék lesz a jövőben.

 

twister.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.