Hirdetés

Remekül sikerült Trump és a tech óriások találkozója



|

Az Alphabet, az Amazon, az Apple, a Facebook, a Microsoft és a Tesla vezetői is jelen voltak a kerekasztalbeszélgetésen.

Hirdetés

A várakozások szerint összeültek a legnagyobb és legfontosabb tech vezetők, és kerekasztalbeszélgetés során konzultáltak Amerika következő elnökével, Donald Trumppal. 

Hirdetés

A Trump-toronyban jelen volt többek között Tim Cook (az Apple ügyvezetője), Jeff Bezos (az Amazon ügyvezetője), Larry Page és Eric Schmidt (Alphabet), Satya Nadella (a Microsoft ügyvezetője), Sheryl Sandberg (Facebook), Elon Musk (Tesla, SpaceX) és Safra Catz is (Oracle). Donald Trump felnőtt gyermekei is ott voltak a megbeszélésen, illetve Mike Pence, a leendő alelnök. 

Bár a kampány során Trump igen kritikus volt több céggel szemben is, a Szilícium-völgy pedig szinte kivétel nélkül Hillary Clintont támogatta; a megbeszélés és Trump hozzáállása mindenkit meglepett, a találkozó nagyon jól sikerült. 

Donald Trump arról tájékoztatta a tech szektor legnagyobbjait, hogy kereskedelmi egyezményeket kötnek majd, és sokkal egyszerűbbé teszik a határokon túli kereskedelmet számukra. 

Jeff Bezos, aki a médiában Trump egyik legnagyobb kritikusa volt, nagyon produktívnak nevezte a találkozót, és hozzátette, hogy osztja azt a nézetet, amely szerint az alappillérek egyikét kell fejleszteni, ami pedig rengeteg munkahelyet teremt majd Amerikában, nem csak a tech szektorban. 

Trump ígéretet tett arra, hogy a beszélgetésre meghívottak közül bárkit bármikor szívesen fogad, az embereit és őt is hívhatják, formális megkötések nélkül. Az ilyen találkozókat minden negyedévben meg akarja ismételni. 

A Twitter túl kis cég volt ahhoz, hogy meghívják, ugyanakkor a találkozó után Trump külön megbeszélést tartott Tim Cookkal és Elon Muskkal. Elon Muskot a korábbi feszült helyzetük ellenére üzleti tanácsadójának is kinevezte - ahogyan az Uber első emberét is (ő nem ment el a találkozóra indiai útja miatt). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.