Hirdetés

A gyártók már tesztelik az Intel gamer videokártyáját



|

Ha jól mennek a dolgok, hamarosan a kékek kártyái is megjelenhetnek a polcokon.

Hirdetés

Egy ideje már lehet tudni, hogy az Intel is szeretne megjelenni a gamer GPU-k piacán az Nvidia és az AMD mellett. A pletykák szerint a cég Xe-HPG architektúrára épülő DG2-es gyorsítói a teljes piacot lefedik majd, legerősebb képviselőjük pedig olyan modellekkel kelhet versenyre, mint a GeForce RTX 3080, vagy a Radeon RX 6800 XT.

Áprilisban már egy tesztpéldányról is láthattunk képeket, most pedig maga az Intel erősítette meg egy hivatalos közleményben eldugva, hogy a DG2-es referencia kártyájuk már a gyártóknál van. Ez pedig biztató hír, a kékek ugyanis még idénre ígérték a saját GPU-jukat, de a megjelenés ideje nagyban múlik azon, hogy a partnerek milyen gyorsan faragnak megvásárolható terméket a platformból.

 

Hirdetés

A "samplingnek" nevezett tesztelési szakasz elindulása azt jelzi, hogy nem csak a hardver, hanem a driverek is használható formába kerültek, megfelelő kiindulópontot adva a gyártóknak a saját elképzeléseik megalkotására.

Ha a DG2-es gyorsítókkal végül tényleg sikerül még 2021-ben előállni, az nem csak a megmerevedett piaci erőviszonyokat kavarhatja fel, de valamelyest enyhítheti a videokártyák továbbra is kínzó hiányát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.