Hirdetés

Amerikában gyárthatják az iPhone- és iPad-processzorokat



|

Sajtóhírek szerint az Apple a GlobalFoundries-t bízta meg a gyártással.

Hirdetés

Az Albany-i Times Union értesülései szerint hazahozhatja az iPhone-okba és iPadekbe való processzorok gyártásának egy részét az Apple. A lap úgy tudja, hogy az AMD-ből kivált GlobalFoundries-t bízhatják meg a feladattal; a processzorok a cég Fab 8 nevű, a New York állambeli Maltában található létesítményében készülhetnek majd.

Hirdetés

A hírek szerint a GlobalFoundries szakembereinek munkáját a Samsung mérnökei segítik majd. A dél-koreaiak jelenleg egy texasi üzemben gyártják a chipszetteket a cupertinói cég termékeihez.

Szakmai körökben évek óta pletykálnak arról, hogy az Apple mindent megtesz annak érdekében, hogy mérsékelje a nagy vetélytárs Samsungtól való függését. Idén júniusban állítólag a TSMC-vel is megegyeztek: ha igaz, a tajvani vállalat 2014-től szállíthat mobil chipeket a cégnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.