Hirdetés

Egy képernyő lehet a Nintendo új kontrollere



|

A meglepő szabadalmi bejegyzés akár magát az NX-et is jelentheti.

Hirdetés

A szabadalmi bejegyzések néha utalnak rá, hogy mire készül egy-egy gyártó, de persze ezeket a dolgokat messze nem szabad készpénznek venni. A Nintendo egyik legújabb szabadalmára azért érdemes kitérni. 

Hirdetés

A leírás egy olyan videojátékos kontrollerről szól, amely egy érintőkijelzős előlapból áll, két analóg irányítóval. A panel LCD vagy OLED is lehet, akár 3DS-jellegű 3D-s technológiával.  

A kontroller tetején akad egy-egy fizikai gomb a sarkokon, illetve egy kártyaolvasó, valamint egy hangszóró. 

A leírásban sok példát hoznak a gyakorlati használatra, és a Nintendo nevéhez már korábban is kötöttek ilyen kijelzős technológiát. Tavaly például azt mondták, a Nintendo lesz az első, amely a Sharp tetszőleges formára vágható IGZO LCD-it használja. Akkor 2016 eleji sorozatgyártásról pletykáltak. 

Egy kapcsolódó jelentésben a The Wall Street Journal pedig arról írt, hogy a Nintendo NX platformja nem csak konzolt, hanem független mobilos kütyüt is tartalmaz. 

Sajnos lehetetlen megmondani, ez lesz-e az NX konzol vagy a kontrollere, de az eddigi híreknek megfelelne egy ilyen elképzelés. Az NX-ről jövőre árul el többet a Nintendo. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.