Hirdetés

Már 4k-s kamerát is tehetünk a DJI drónjaira



|

A Zenmuse X5 kamerák egy Inspire 1 drónra szerelve páratlan lehetőségeket kínálnak.

Hirdetés

Miután a GoPro is saját UAV-t tervez piacra dobni, várható volt, hogy a nagyobb dróngyártók válaszlépésekkel készülnek. A minőségi repülő szerkezeteiről ismert DJI azt a megoldást választotta, hogy külön felszerelhető kamerákat kínál már meglévő modelljeihez. A Zenmuse X5 és X5R a piacon egyedülálló módon Micro Four Thirds szenzoros, cserélhető objektíves képrögzítők lesznek.

Hirdetés

Mindkét kiadás 16 MP-es és maximum 30 fps-es 4k minőségű videó felvételére képes. Az X5R a behelyezhető 64 GB-os microSD kártya mellett egy 512 GB-os SSD-t is képes kezelni, erre már komoly mennyiségű mozgóképet rögzíthetünk. A négyféle, 12 és 17 mm közötti lencse könnyedén cserélhető, a fókusz és az apertúra pedig akár a földről, repülés közben is állitható.

Bár léteznek más hasonló minőségű kamerával felszerelt drónok, egyik sem kínál annyi beállítási és irányítási lehetőséget, mint a DJI megoldása. A kiemelkedő minőségnek persze most is ára van, az Inspire 1 quadrocopter Zenmuse X5-tel, 15mm-es f/1.7 ASPH objektívvel 4499 dollárba kerül, ha még a hónap végi megjelenés előtt előrendeljük. Az év végére várható csúcsmodell X5R pedig nem kevesebb, mint 7999 zöldhasút kóstál, ami több mint háromszorosa a hagyományos kamerával szerelt Inspire 1 drónnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.