Hirdetés

Senki nem használ Fermi GPU-t játékra



|

Lehengerlő fölénnyel vezet a DirectX 11-es kategóriában az AMD az NVIDIA-val szemben.

Hirdetés

A legfrissebb, Steamen történt hardverfelmérésből megtudhattuk, hogy a játékosok 5%-a használ Mac-et, illetve, hogy a legnépszerűbb operációs rendszer a 32 bites Windows XP. Az NVIDIA a grafikus kártyák piacának királyaként érezhetné magát, hiszen összességében 59,11%-ot birtokol, szemben az AMD ATI 32,98%-ával. Azonban ha kissé mélyebbre ásunk, koránt sem ilyen rózsás az NVIDIA helyzete.

 

Bővebben kifejtve arról van szó, hogy gyakorlatilag alig van olyan ember, aki Fermi-alapú grafikus kártyát használna játékra. Ha vetünk egy pillantást  a főoldalon a videókártyák táblázatára, érdekes módon egyetlen darab GeForce GTX 400-as szériába tartozó GPU-t sem találunk. Nem véletlenül: olyan kevés embernek van, hogy a Valve nem is listázza a főoldalon.

 

 

Ha azonban mélyebbre ásunk, és a részletes videókártya adatokat is megnézzük, megtaláljuk a DirectX 11 GPU szekciót is. Itt megdöbbentő fölénnyel vezet az AMD: 91,74%-ot birtokol a DX11-es piacból - ami a Steam felhasználóit illeti -, szemben az NVIDIA mindössze 7,44%-ával. A 91,74%-ból egyébként a Radeon HD 5700 és 5800-as szériák 71,29%-ot tesznek ki.

 

Az NVIDIA 7,44%-át adó GeForce GTX 470 és 480 öt hónapja van a piacon. Összesítésben az NVIDIA még így is megelőzi a vetélytársát, azonban ezt csupán annak köszönheti, hogy régi GPU-i igen népszerűek. A legkedveltebb sorozatuk a GeForce 8800-as széria, amely először 2006. novemberében került a piacra. Ez a sorozat mellesleg 5,99%-át adja a teljes képnek. A legnépszerűbb grafikus kártya továbbra is az AMD Radeon HD 4850, amelyet a felhasználók 7,21%-a választott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.