Hirdetés

Új chipgyárat épít az AMD



|

Hirdetés

Hamarosan ugyanide épülhet az AMD harmadik chipgyára.

Német lapértesülések szerint az AMD egy harmadik drezdai félvezetőgyár építését fontolgatja. A szászországi fővárosban jelenleg is teljes kapacitással üzemel az AMD Fab 30 üzeme, mellette pedig már szerkezetkészen áll a Fab 36, amelybe jelenleg telepítik a chipgyártó berendezéseket. A tervek szerint a Fab36-ban jövőre indul be a tömegtermelés.

Hector Ruiz, az AMD elnök-vezérigazgatója azonban a mértékadó Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában elmondta, a cég jelenleg egy harmadik chipgyár építését tervezi, azonban ennek helyéről egyelőre nem született végleges döntés. A szászországi önkormányzatnál azonban egyesek tudni vélik, hogy az AMD harmadik processzorgyára szintén Drezdában épül majd fel, a Fab 30 és a Fab 36 szomszédságában.

Hector Ruiz nemrégiben nagyravágyó tervekről adott számot, várakozásai szerint az AMD két-három éven belül a processzorpiac harmadát szerzi meg. Ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges a gyártókapacitás bővítése, amely jelenleg a piaci terjeszkedés egyik legnagyobb akadályát jelenti. Hiába lenne kereslet egyre több és több AMD processzorra, ha a vállalat csak korlátozott példányszámban képes előállítani azokat.

A jövőre elinduló Fab 36 segítségével az AMD több mint kétszeresére növelheti gyártókapacitását. Az üzemben a tervek szerint 65 nanométeres, később pedig 45 és 32 nanométeres technológiával állítanak elő processzorokat, 300 milliméteres waferek felhasználásával. A 2,4 milliárd euróba kerülő üzem kapacitása eleinte havi 13 ezer wafer, azonban a "csúcskapacitás" havi 20 ezer wafer lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.