Hirdetés

Új mobil Pentium III és Celeron változat



|

Az Intel ma két, alacsony fogyasztású mobil CPU-t mutatott be.

Hirdetés

Az új processzorok az első olyan típusok az iparágban, amelyeknek a tápfeszültsége 1 volt alatt van, és a fogyasztásuk kevesebb, mint fél watt. Ez kulcsfontosságú a kisméretű, hordozható, így kis telepekről működő PC-k számára. A ma bejelentett mobil 500 megahertzes ULV (Ultra Low Voltage) Pentium III processzor a maximális teljesítmény eléréséhez az Intel SpeedStep technológiát alkalmazza. Az elektronikus morzsa a telepekről való működést támogató üzemmódban (Battery Optimized Mode) 300 megahertzen 1 volt alatti tápfeszültséggel működik és az átlagfogyasztása kevesebb, mint fél watt. Így nagy teljesítményt tesz lehetővé a legkisebb, három fontnál (1.36 kg)könnyebb és egy hüvelyknél (2.54 cm) vékonyabb, hordozható PC-knek. Ugyanekkor egy 500 megahertzes mobil, szintén ULV Celeron processzort is bemutattak, amely árkategóriájában a legjobb teljesítményt kínálja.



Az Intel mobil processzor családjai
Az Intel hat, nagy teljesítményű és energiatakarékos, mobil Celeron és a SpeedStep technológiával ellátott Pentium III processzor sorozatot kínál, amelyek lefedik a teljes mobil PC piac igényeit a szabvány méretű noteszgépektől a vékony és könnyű gépeken át a mini noteszgépek és a kéziszámítógépek választékáig. A hagyományos, nagy teljesítményű mobil Celeron és Pentium III processzorokat a szabvány méretű és a vékonyabb, könnyebb noteszekben alkalmazzák, ezek sok esetben kiváltják az asztali PC-ket. Az alacsony tápfeszültségű (LV - Low Voltage) mobil processzorokat a mini noteszgépekhez, az új, most bejelentett ULV (Ultra Low Voltage)processzorok pedig a még kisebb, kéziszámítógép méretű noteszekhez készülnek. Az Intel mobilprocesszor választéka így minden noteszgépgyártó számára többféle választási lehetőséget kínál.



Alacsony energiafogyasztást biztosító Intel technológiák Az Intel valamennyi mobil processzorát úgy tervezték, hogy megfeleljenek a mobil PC-k teljesítmény, energiafogyasztás, hűtés és méret igényeinek. Az Intel 0.18 mikronos gyártástechnológiája lehetővé teszi az 1 voltnál alacsonyabb tápfeszültségű működést.

A mobil Pentium III processzorok az Intel SpeedStep technológia révén automatikusan érzékelik, ha a noteszgép a hálózati tápegységről működik, és magasabb órajelre kapcsolnak, segítve a felhasználót az optimális teljesítmény és a maximális telepről való működési idő elérésében. Ehhez járul az Intel QuickStart technológiája, amely az alacsony terhelésű időszakokban, például akár két billentyűleütés között is, kevesebb mint fél watt fogyasztású üzemmódba kapcsolja a processzort, a futó alkalmazástól függetlenül. Végül az Intel fejlett hűtési és tokozási technológiája nagy teljesítményt tesz lehetővé a legkisebb és legkönnyebb noteszgép konstrukciókban is.


Jellemzők és árak
Minden mobil Pentium III processzor 100 MHz-es rendszersínnel működik, 256 kilobájt, a processzor sebességével működő ATC (Advanced Transfer Cache) gyorsítótárat tartalmaz, a rendszersín optimális kihasználásához külön tárolói (Advanced System Buffering) vannak, ismeri az SSE (Streaming SIMD Extensions) utasításkészlet kiterjesztést. Mindezek a jellemzők teszik lehetővé a piacon elérhető legnagyobb teljesítményű mobil PC-k kínálatát.

Ezer darabos mennyiségben az ULV mobil Pentium III és Celeron processzor ára bejelentéskor 208 illetve 118 dollár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.