Hirdetés

A Silk Road állítólagos alapítója tagadja a bűnösségét|

Ross Ulbricht ügyvédje szeretné elérni, hogy kábítószer-kereskedelemmel, számítógépes bűncselekményekkel és pénzmosással vádolt védence szabadlábon védekezhessen.

Hirdetés

Ross Ulbricht, a Silk Road online feketepiac állítólagos alapítója ügyvédjén keresztül közölte: cáfolja az ellene felhozott vádakat. „Minden vádat tagadunk, és ezzel vége a beszélgetésnek” – mondta a Bloomberg News beszámolója szerint Brandon LeBlanc, Ulbricht ügyvédje az újságíróknak pénteken, a San Franciscó-i szövetségi bíróságon tartott tárgyalás után.

„Azon vagyunk, hogy a lehető legjobb óvadék-ajánlatot dolgozzuk ki” – tette hozzá a védő, miután sikerült elérnie, hogy Joseph Spero bíró az eredetileg tervezettnél hosszabb időt adjon az óvadékkérelem kidolgozására. Az óvadéktárgyalást október 9-ig elhalasztották.

Az FBI ezen a héten zárta be a Silk Roadot; Ulbrichtot letartóztatták. Az oldalon jelentős illegális drogkereskedelem folyt, a vásárlók egy anonim böngészést lehetővé tévő hálózaton, a Toron keresztül léphettek kapcsolatba a kábítószer-kereskedőkkel. Ulbrichtot, aki az FBI szerint „Dread Pirate Roberts” néven futott az internetem, és az oldal alapítója, illetve üzemeltetője volt, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel, számítógépes bűncselekményekkel és pénzmosással vádolják. Letartóztatásának másnapján Marylandben is vád alá helyezték kábítószer-kereskedelem és amiatt, mert állítólag megbízott egy bérgyilkost egy Silk Road-felhasználó megölésével, aki zsarolni próbálta.

Hirdetés

Randall Luskey, az Egyesült Államok helyettes államügyésze pénteken közölte a bíróval: a vádak súlyosságára való tekintettel, a kormány ellenzi, hogy a vádlott óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen. „Semmiféle biztosíték nem garantálhatja a közbiztonságot vagy azt, hogy a vádlott megjelenjen a bíróság előtt” – szögezte le Luskey.

LeBlanc nem kívánta kommentálni az ügyész kijelentéseit. „Tisztelettel elzárkózom attól, hogy további részleteket közöljek Mr. Ulbricht ügyével kapcsolatban” – mondta az ügyvéd a The Verge-nek nyilatkozva. Eközben Mike Gogulski, a Bradley Manning jogi képviseletének finanszírozására létrejött Private Manning Support Network alapítója létrehozott egy alapítványt, amelynek célja, hogy Bitcoin-adományokat gyűjtsön Ulbricht védőinek kifizetésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.