Hirdetés

Megölhetnek a hackerek, ha kórházba kerülsz



|

Felfoghatatlan károkat okozhatnak a hackerek, ha az orvosi eszközöket is célba veszik.

Hirdetés

Az egy dolog, hogy a hackerek mostanában előszeretettel támadják meg a Yahoo hirdetési hálózatát, a legnagyobb kormányzatok adatbázisait, a modern autókat vagy az elektronikus gördeszkákat. Amitől igazán félni lehet, az az orvosi eszközökkel szembeni hadjáratuk

Hirdetés

Az FDA és az amerikai Belbiztonsági Minisztérium arra figyelmeztették a kórházakat, hogy ne használják a Symbiq Hospira infúziós rendszerét, az ugyanis cyberbiztonsági sebezhetőségekkel van tele.

Bár valós támadás nem történt még, egy hacker képes lenne a dózisok módosítására vagy a terápia leállítására, amivel valakinek az életét is elveheti. 

 

 

Mindettől sokkal aggasztóbb, hogy a biztonsági szakértők szerint manipulálni lehet a Bluetooth-képes defibrillátorokat, hogy azok véletlenszerűen működve stimulálják valaki szívét, esetleg ne működjenek szükség esetén. 

A kórház hálózatán keresztül a röntgengépeket is el tudják érni az illetéktelenek, illetve lenullázhatják a gyógyszereket és vért raktározó hűtők hőmérsékleti beállításait. Az sem túl biztató, hogy a digitális orvosi feljegyzéseket egyszerűen tudják módosítani a hackerek, ezzel pedig elérni, hogy valaki szándékosan rossz diagnózist és akár végezetes kezelést kapjon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.